Τα 70’s δίνουν χρώμα στην νέα έκδοση του Seventies Chronograph Panorama Date της Glashütte Original

Ο δημοφιλής χρονογράφος Seventies Chronograph Panorama Date της Glashütte Original κερδίζει πάλι τις εντυπώσεις στην τελευταία περιορισμένη έκδοσή του, σε δύο από τα αγαπημένα χρώματα των 70’s: ένα ηλιόλουστο κίτρινο και ένα φωτεινό τυρκουάζ.

Θα ήταν δύσκολο να ονομάσουμε μια δεκαετία πιο “cool” από τη δεκαετία του 1970. Ακόμη και σήμερα, πολλές παραγωγές και καλλιτέχνες του Χόλιγουντ κάνουν χρήση των ενδυμάτων, των αυτοκινήτων και των επίπλων αυτής της δεκαετίας όταν ψάχνουν να παρουσιάσουν έναν τρόπο ζωής που ενισχύεται από τον ήχο μιας ροκ κιθάρας ή μιας πυρετικής νύχτας σε μια disco.

Ήταν η δεκαετία που έθεσε τους στόχους για τα αποφασιστικά βήματα της κοινωνίας στο σήμερα: εμφανίστηκε ο πρώτος προσωπικός υπολογιστής, ξεκίνησε το σύγχρονο περιβαλλοντικό κίνημα, αμφισβητήθηκαν οι παραδοσιακές συμβάσεις. Τόσο στην μεγάλη οθόνη όσο και στην τηλεόραση, μια νέα εξαιρετική δύναμη γέννησε κλασσικές και επικές ιστορίες μυθοπλασίας που έχτισαν μια αισθητική, η οποία ακόμη και σήμερα φαντάζει μοντέρνα με τα χαρακτηριστικά καφέ, κίτρινα και πράσινα χρώματά της.

Από αυτήν την δεκαετία, λοιπόν, εμπνέεται η Glashütte Original και παρουσιάζει τα Seventies Chronograph Panorama Date, δύο νέους χρονογράφους που γιορτάζουν το ρετρό-φουτουριστικό στιλ των 70’s. Αυτό το νέο ζευγάρι χρονογράφων συνδυάζει τις γνωστές στρογγυλές καμπύλες των ρολογιών της δεκαετίας του ’70 με τα έντονα χρώματα. Ενώ ένα από τα καντράν καλύπτεται εξ ολοκλήρου με κίτρινο βερνίκι, στο άλλο δόθηκε για πρώτη φορά ένα εκλεπτυσμένο sunray φινίρισμα με τιρκουάζ βερνίκι και ντεγκραντέ εφέ. Το υλικό Super-LumiNova “φωτίζει” τις ενδείξεις και τους δείκτες εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη αναγνωσιμότητα στο σκοτάδι. Ένα γκρι-καφέ δερμάτινο λουράκι ολοκληρώνει την ρετρό εμφάνιση των δύο χρονογράφων.

Όσο χαλαρός και cool μπορεί να φαίνεται ο σχεδιασμός του Seventies Chronograph Panorama Date, στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα εξαιρετικά ακριβές ρολόι. Ο αυτόματος μηχανισμός του, ο οποίος χτυπά με συχνότητα 4 Hz και διαθέτει column wheel για τις λειτουργίες start, stop και reset του χρονογράφου, σχεδιάστηκε για να διασφαλίζει την μέγιστη απόδοση, αφού αυτό είναι που επιτρέπει στον in-house μηχανισμό 37-02 να εγγυηθεί υψηλό βαθμό ακρίβειας και αξιοπιστίας.

Επιπλέον, ένας αμφίπλευρος ρότορας εγγυάται γρήγορη παροχή ενέργειας με το power reserve να φτάνει στις 70 ώρες ενώ το διάφανο caseback από κρύσταλλο ζαφειριού επιτρέπει σε κάποιον να βλέπει τον μηχανισμό, ο οποίος παρουσιάζει τα εξαιρετικά εκλεπτυσμένα χαρακτηριστικά της σαξονικής ωρολογοποιίας.

Τα δύο μοντέλα που αναφέρονται εδώ περιορίζονται σε 100 κομμάτια το καθένα και είναι διαθέσιμα παγκοσμίως από τις Glashütte Original Boutiques και επιλεγμένους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους.

Περισσότερες πληροφορίες για την Glashütte Original εδώ. 

More Stories
Δύο νέα μοντέλα από την IWC