Longines Avigation BigEye: Ένας σύγχρονος χρονογράφος με ρετρό ρίζες

Ρολόι που λανσαρίστηκε το 2017 με κάσα από ατσάλι και μαύρο καντράν, το Avigation BigEye επανακάμπτει φέτος με νέα χρώματα και υλικά: κάσα από τιτάνιο, καντράν σε ντεγκραντέ μπλε πετρόλ και καφέ λουράκι από calfskin με vintage φινίρισμα.

Το design είναι εμπνευσμένο από έναν χρονογράφο της δεκαετίας του 1930, ενώ χαρακτηριστικό είναι το oversized υποκαντράν για τα 30 λεπτά του χρονογράφου, που έδωσε στο μοντέλο, μέλος της οικογένειας Heritage, την ονομασία Big Eye. Ο αυτόματος Caliber L688 που το εξοπλίζει βασίζεται σε μηχανισμό της ΕΤΑ (A08.L01). Εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 27 λίθους και προσφέρει power reserve 54 ωρών, διαθέτοντας column wheel και ελατήριο τυμπάνου από πυρίτιο για βελτιωμένη ακρίβεια και αντοχή στα μαγνητικά πεδία.

Υποστηρίζει ώρα, λεπτά και μικρά δευτερόλεπτα στο 9, ενώ οι μετρητές για τις 12 ώρες και τα 30 λεπτά του χρονογράφου βρίσκονται στο 6 και το 3 αντίστοιχα. Κατασκευασμένη από τιτάνιο με βουρτσισμένο και γυαλισμένο φινίρισμα, η κάσα έχει διάμετρο 41mm και πάχος περίπου 14,5mm. Φέρει κρύσταλλο ζαφειριού και, στο πίσω μέρος, καπάκι από τιτάνιο, διακοσμημένο με χαρακτικό που εικονίζει ένα αεροσκάφος, παραπέμποντας στον pilot χαρακτήρα του ρολογιού.

Το καντράν έχει φινίρισμα Grainé και φέρει μεγάλους αραβικούς αριθμούς και αμμοβολισμένους δείκτες, στοιχεία που υπογραμμίζονται με κρεμ Super-LumiNova. Το ρολόι είναι αδιάβροχο ως τα 30μ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Longines εδώ. 

Αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece

More Stories
Πυρκαγιά στα εργαστήρια της ΕΤΑ