Όλες οι αποχρώσεις του γκρι στο νέο Big Bang Unico Berluti Aluminio της Hublot

Hublot και Berluti: 5 χρόνια συνεργασίας και μια νέα limited έκδοση 100 συλλεκτικών κομματιών όπου οι δύο οίκοι εξερευνούν τις αποχρώσεις του γκρι σε μια μοναδική δημιουργική άσκηση.

Η συνεργασία μεταξύ του διάσημου ανδρικού οίκου μόδας Berluti και της Hublot ανακοινώθηκε το 2016, με την κυκλοφορία μιας νέας βέρσιον του Big Bang Unico. Μαζί, κατάφεραν να συνδυάσουν τη μόδα και την ωρολογοποιία, το δέρμα και το τιτάνιο, τη φόρμα και την ύλη. Το νέο Big Bang Unico Berluti Aluminio έρχεται τώρα και για μια ακόμη φορά αξιοποιεί αυτήν την κοινή τεχνογνωσία και την παρουσιάζει σε ένα εξαιρετικά δομημένο, κομψό, μονόχρωμο και διαχρονικό κομμάτι. Και εφόσον πρόκειται για ένα περιορισμένο μοντέλο, όπως κάθε συνεργασία μεταξύ της Hublot και της Berluti άλλωστε, καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για ένα νέο Big Bang για πραγματικούς συλλέκτες και γνώστες.

Το εμβληματικά πατιναρισμένο Venezia δέρμα βρίσκεται τόσο στην καρδιά της γυαλισμένης στεφάνης από τιτάνιο καθώς και μέσα στο καντράν, όπου οι ενδείξεις των ωρών και οι λέξεις “Swiss Made” έχουν “αποτυπωθεί” στην επιφάνειά του με πρέσα gaufre. Το δέρμα συγκρατείται ανάμεσα σε δύο κομμάτια από ζαφείρι, το ένα εκ των οποίων, φέρει ένα κόψιμο που αποκαλύπτει τα γρανάζια του μηχανισμού Unico, ένα μοναδικό επίτευγμα τεχνικής αντοχής.

Η Hublot σε συνεργασία με την Berluti, ανέπτυξε μια τεχνική για την ενσωμάτωση φυσικών δερμάτινων αποχρώσεων αλλά και για την αντοχή τους στο χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο, η ομορφιά τους αποδίδεται με έναν αυθεντικό και αμετάβλητο τρόπο. Όσο για το λουράκι, συμβολίζει το τέλειο πάντρεμα των δύο κόσμων και διατίθεται σε δύο εκδόσεις: μία σε γυαλισμένο δέρμα Aluminio Venezia και μια σε πατιναρισμένο δέρμα Aluminio Venezia με μοτίβο Scritto, το οποίο θα είναι αποκλειστικά για την Ιαπωνία.

Για να φέρει το πατιναρισμένο δέρμα Aluminio Venezia σε αρμονία με το μηχανικό του σύνολο, η manufacture επέλεξε από την τεράστια παλέτα υλικών που είχε στη διάθεσή της: τιτάνιο για την κάσα 44 mm και το κούμπωμα, βολφράμιο για τον ρότορα, και ρόδιo για τους δείκτες. Με βάση περισσότερα από 40 χρόνια πρωτοποριακών σχεδίων, η Hublot αναμφίβολα κατέχει όλο το φάσμα των υλικών υψηλής ωρολογοποιίας και κατάφερε έτσι να δημιουργήσει ένα Big Bang που είναι απόλυτα συντονισμένο με τις αποχρώσεις του πατιναρισμένου δέρματος της Berluti.

Πέρα από τις σχεδιαστικές του λεπτομέρειες, το Big Bang Unico Berluti Aluminio δεν ξεχνά να αποκαλύπτει μέρος της καρδιάς του να χτυπά. Τα γρανάζια του Unico μηχανισμού, ένας αυθεντικός αυτόματος Flyback χρονογράφος Flyback με 72 ώρες power reserve, φαίνονται όσο δουλεύουν χάρη στο κόψιμο των δύο μερών από ζαφείρι που συγκρατούν το δέρμα από την κάτω πλευρά του καντράν. Ένα σπάνιο και πολύ σύγχρονο κομμάτι, το Big Bang Unico Berluti Aluminio παραδίδεται σε ειδική θήκη που περιέχει τσαντάκι ταξιδιού και μπρελόκ με το λογότυπο Berluti.

Περισσότερες πληροφορίες για την Hublot εδώ. 

Περισσότερες πληροφορίες για την Berluti εδώ. 

More Stories
Watches & Wonders 2022 coming soon