H IWC και η Hot Wheels τιμούν την Mercedes-Benz Gullwing του 1955

Ένα από τα πιο θρυλικά μοντέλα στον κόσμο των αυτοκινήτων είναι η Mercedes-Benz 300 SL του 1955, γνωστή και με το όνομα “Gullwing” εξ αιτίας των θυρών που ανοίγουν προς τα πάνω και θυμίζουν γλάρο που πετάει.

Η IWC προσφέρει τώρα, μαζί με μια ειδική έκδοση του Pilot’s Watch Chronograph, ένα συλλεκτικό Hot Wheels μοντέλο του αυτοκινήτου, σε ένα σετ κουτιών “Racing Works Edition”. Το αυτοκίνητο είναι ένα εντυπωσιακά λεπτομερές μοντέλο, (σε κλίμακα 1:64 του πραγματικού) και ένα από τα πιο σπάνια μοντέλα Hot Wheels που δημιουργήθηκαν ποτέ. Οι λεπτομέρειες που αναπαράγονται πιστά περιλαμβάνουν τα δερμάτινα καθίσματα, τους διαφανείς προβολείς, τα αγωνιστικά γραφικά και, φυσικά, τις υπερυψωμένες πόρτες.

Το IWC Hot Wheels Racing Works Edition Pilot’s Watch Chronograph (Ref. IW377904) είναι μια νέα έκδοση του μοντέλου στην τρέχουσα συλλογή, αλλά με αρκετές προσαρμογές που σχετίζονται με αγώνες αυτοκινήτων. Το μαύρο και γκρι καντράν είναι διακοσμημένο με καρό μοτίβο της αγωνιστικής σημαίας και στην πλαϊνή πλευρά της κάσας είναι χαραγμένη η εμβληματική φλόγα, το λογότυπο της Hot Wheels. Το υφασμάτινο λουράκι έχει την χρωματική παλέτα του IWC Racing Mercedes-Benz 300 SL. Ανάλογα με το φως, τα χαραγμένα με λέιζερ τετράγωνα στο καντράν εναλλάσσονται μεταξύ μιας πιο ανοιχτής και πιο σκούρας απόχρωσης, δίνοντας στο καντράν οπτικό βάθος και μια ανάγλυφη εμφάνιση. Η κάσα από τιτανίο 43 mm έχει υποβληθεί σε μια διαδικασία που περιλάμβανε πρώτα γυάλισμα και στη συνέχεια φινίρισμα με αμμοβολή, για να της δοθεί το σκούρο γκρι ματ χρώμα. Τροφοδοτείται από τον IWC Caliber 69385, ορατό στο πίσω μέρος της κάσας από το φιμέ κρύσταλλο ζαφειριού.

Το σετ παρουσιάστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο για να συμπέσει με τη συμμετοχή της ομάδας IWC Racing στο θρυλικό Goodwood Motor Circuit στην εκδήλωση της Συνάντησης Μελών, όπου η Αυστριακή Laura Kraihamer πήρε το τιμόνι ενός Gullwing σε φυσικό μέγεθος. Το 2018, η IWC ίδρυσε τη δική της αγωνιστική ομάδα, η οποία έκτοτε συμμετείχε σε διάφορους αγώνες κλασικών αυτοκινήτων. Η σύνδεσή της με τη Mercedes όλα αυτά τα χρόνια περιελάμβανε ρολόγια limited edition, με πιο πρόσφατο το Big Pilot Mercedes AMG που κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος. To ρολόι και το μίνι-αυτοκίνητο μοντέλο, είναι μια περιορισμένη έκδοση 50 τεμαχίων που παραδίδεται σε μια ειδική εργαλειοθήκη από τιτάνιο.

Περισσότερες πληροφορίες για την IWC εδώ.

More Stories
Η απόλυτη θηλυκότητα στα κοσμήματα της Bvlgari