H κρυστάλλινη διαύγεια του Big Βang Integral Tourbillon Full Sapphire της Hublot

Εξελίσσοντας την τέχνη των υλικών, αλλά και της σύνθεσης, η Hublot παρουσιάζει το πρώτο ρολόι με κάσα και ενσωματωμένο μπρασελέ από κρύσταλλο ζαφειριού.

Το στοίχημα είναι, προφανώς, η απόλυτη διαύγεια η οποία εδώ είχε ως προϋπόθεση την αναθεώρηση της αρχιτεκτονικής της κάσας και του μηχανισμού. Ο στόχος ήταν να αφαιρεθούν σχεδόν όλες οι ορατές βίδες, να τροποποιηθεί η γεωμετρία της κάσας και να αναπτυχθεί ένα νέο προφίλ της προκειμένου να ενσωματωθεί το μπρασελέ από ζαφείρι και, τέλος, να ανασχεδιαστούν οι γέφυρες και η πλατίνα του μηχανισμού έτσι ώστε να φαίνονται μετέωρες στο κενό.

Συγχρόνως, η Hublot ανέπτυξε ένθετα και αρμούς της απλούστερης δυνατής μορφής, επιτρέποντας στο φως να εισχωρήσει σε κάθε εξάρτημά του. Η κάσα, λοιπόν, διαμέτρου 43mm, αποτελείται από 37 μέρη, πέντε από τα οποία είναι κατασκευασμένα αποκλειστικά από ζαφείρι. Χωρίς να υπολογίζει κανείς την μπούκλα από τιτάνιο, το μπρασελέ συντίθεται από 165 εξαρτήματα, 22 από τα οποία από ζαφείρι, τα οποία έχουν ενωθεί με ένθετα από τιτάνιο, ειδικά ανεπτυγμένα από την Hublot ώστε να μην προεξέχουν από τις δύο πλευρές του.

Η μηχανική καρδιά του ρολογιού είναι ο αυτόματος Caliber HUB6035, με το tourbillon τοποθετημένο στο 6 και τον skeleton μικρορότορα από λευκό χρυσό 22Κ στο 12. Αποτελούμενος από 243 εξαρτήματα, εκτελεί 21.600 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 26 λίθους και προσφέρει power reserve 72 ωρών.

Οι τρεις γέφυρές του είναι κατασκευασμένες από κρύσταλλο ζαφειριού, επιτρέποντας στο φως να εισχωρήσει και να αναδείξει τα μηχανικά μέρη του από όλες τις κατευθύνσεις. Το ρολόι είναι αδιάβροχο ως τα 30μ. και διατίθεται σε limited edition 30 κομματιών.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ηublot εδώ. 

Αντιπρόσωπος: Boutique Hublot

More Stories
Νέα συλλογή Sixties Iconic από την Glashütte Original