Οι αλχημείες της Hublot συνεχίζονται στο Spirit of Big Bang Cristal d’Or

Η συνένωση και η δημιουργία νέων υλικών δεν είναι κάτι καινούργιο για τη Hublot: αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της μάρκας. Αλλά τώρα, η manufacture περνά σε ένα νέο σύμπαν – τη μεταστοιχείωση των μετάλλων – με το εργαστήριο μεταλλουργίας και το R&D τμήμα της να αναπαράγουν τη σπανιότερη μορφή χρυσού στη γη: τον εγγενή κρυσταλλωμένο χρυσό γνωστό και ως κρύσταλλο χρυσού.

H Hublot μας προσκαλεί στην καρδιά μιας μοναδικής μορφής τεχνογνωσίας, στα μυστήρια του πιο πολύτιμου και συναρπαστικού μετάλλου, καθώς και ενός από τα παλαιότερα, που γεννήθηκε καθώς το σύμπαν δημιουργήθηκε κατά τη Μεγάλη Έκρηξη. Η φυσική κρυστάλλωση του χρυσού χρονολογείται πριν από δεκάδες εκατομμύρια χρόνια, από την εποχή που σχηματίστηκαν οι οροσειρές. Σε αυτές τις ρωγμές της γης, πίδακες θερμαινόμενου νερού υπό πίεση εξάγουν τον χρυσό, αποθέτοντάς τον ξανά σε ραφές στους βράχους. Καθώς οι βράχοι διαβρώνονταν, αυτές οι ραφές παρασύρθηκαν από τη βροχή και το νερό και αποτέθηκαν στις κοίτες των ποταμών, δημιουργώντας τα γνωστά ψήγματα χρυσού. Σε σπάνιες περιπτώσεις, οι κατάλληλες φυσικές συνθήκες θα επέτρεπαν στον χρυσό να παραμείνει στη φυσική του κατάσταση: δηλαδή σε κρύσταλλους χρυσού, την πιο σπάνια μορφή χρυσού στη γη. Σαν ένας αληθινός αλχημιστής στην εποχή μας, η Hublot έχει πλέον κατακτήσει μια μοναδική τεχνική που επιτρέπει να αναπαραχθεί, σχεδόν ακριβώς, η φυσική κρυστάλλωση του χρυσού. Με τη θέρμανση του καθαρότερου χρυσού 24 καρατίων μέχρι το σημείο τήξεως των 1064,18 βαθμών Κελσίου, τα άτομά του εξατμίζονται σε αέριο μείγμα και συμπλέκονται καθώς η θερμοκρασία μειώνεται, σχηματίζοντας μια ανομοιόμορφη δομή. Χιλιάδες μικροί κρύσταλλοι ενώνονται για να δημιουργήσουν μια αρχιτεκτονική που είναι τυχαία, μοναδική και αδύνατο να αναπαραχθεί. Οι πιο όμορφοι και πιο τέλειοι από αυτούς τους κρυστάλλους επιλέγονται στη συνέχεια προσεκτικά, με αποτέλεσμα ένα 20% αυτών να χρησιμοποιείται για τα σχέδια της Hublot.

Στα έμπειρα χέρια των τεχνιτών της manufacture, αυτοί οι χρυσοί κρύσταλλοι εφαρμόζονται στα καντράν και στη συνέχεια καλύπτονται με ένα λεπτό και διάφανο στρώμα λάκας. Η διαδικασία αυτή χρειάστηκε περισσότερο από έναν χρόνο για να αναπτυχθεί εφόσον η εφαρμογή των χρυσών κρυστάλλων πρέπει να γίνεται σε ελεγχόμενη ατμόσφαιρα, ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν υπάρχουν φυσαλίδες αέρα που μπορεί να σχηματιστούν κατά την εφαρμογή και επίστρωση. Και ενώ τα σχήματα που παίρνουν οι κρύσταλλοι χρυσού είναι τυχαία και μοναδικά, αυτό σημαίνει ότι και κάθε καντράν του νέου Spirit of Big Bang Cristal d’Or θα είναι κι αυτό μοναδικό.

Με το νέο Spirit of Big Bang Cristal d’Or διαθέσιμο σε 39mm και 42mm., η Hublot δεν μεταμορφώνει μόνο τον χρυσό, αλλά επίσης και το σπουδαίο DNA της υπογραφής της στην υψηλή ωρολογοποιία: το Big Bang, στο διαχρονικό tonneau σχήμα του. Το Spirit of Big Bang Cristal d’Or υιοθετεί όλους τους σχεδιαστικούς κώδικες ενός εμβληματικού Big Bang: τις έξι κλασικές βίδες με το σχήμα «H» στη στεφάνη, τις ίδιες και στα lugs από τις δύο πλευρές της κάσας, την βιδωτή κορώνα, διακοσμημένη και αυτή με το εμβληματικό «H». Για να προσφέρει την τέλεια αντίθεση με κρυστάλλους χρυσού, η κάσα του Spirit of Big Bang Cristal d’Or είναι κατασκευασμένη από μαύρο κεραμικό και το μοντέλο συνδυάζεται με μαύρο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα ραμμένο σε καουτσούκ. Το νέο μοντέλο θα εμφανίζει την ώρα για 50 ώρες χωρίς να χρειαστεί κούρδισμα ο αυτόματος Caliber HUB1710.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ηublot εδώ.

More Stories
Tο ρολόι του Michael Schumacher