Grand Seiko: Evolution 9

Πέντε νέα μοντέλα με μηχανισμό Spring Drive λανσάρονται στη συλλογή Evolution 9

Για την Grand Seiko, η συλλογή Evolution 9 αντιπροσωπεύει το μέλλον. Ένα από τα πρώτα μοντέλα της, άλλωστε, το Hi-Beat 36.000 80 Hours, ανέτρεψε για πρώτη φορά το ελβετικό κατεστημένο, κερδίζοντας το βραβείο του καλύτερου ανδρικού ρολογιού στο Grand Prix της Γενεύης το 2021.

Φέτος, η σειρά Evolution 9 υποδέχεται πέντε νέα μοντέλα με μηχανισμούς τεχνολογίας Spring Drive: δύο ρολόγια με δεύτερη χρονική ζώνη, δύο ρολόγια που συνδυάζουν τη λειτουργία GMT με χρονογράφο και ένα ιδιαίτερα ελκυστικό καταδυτικό μοντέλο, στεγανό ως τα 200μ. Κοινά χαρακτηριστικά των ρολογιών είναι τα διευρυμένα μπράτσα, οι αδρά σχεδιασμένοι δείκτες και η νέα γραμματοσειρά που έχει χρησιμοποιηθεί για τους αραβικούς αριθμούς στις περιστρεφόμενες στεφάνες. Κάσες και μπρασελέ είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο, ενώ ο φυλακτήρας της κορώνας είναι προσεκτικά σχεδιασμένος ώστε να μη μαγκώνεται στο μανίκι του χρήστη.

Το καμπυλωτό προφίλ της κάσας αλλά και το χαμηλό κέντρο βάρους κάσας και μπρασελέ προσφέρουν άνετη και ασφαλή εφαρμογή στον καρπό. Στοιχείο που γοητεύει είναι, φυσικά, η ρευστή κίνηση του δευτερολεπτοδείκτη στο καντράν, που προδίδει ότι τα ρολόγια λειτουργούν με μηχανισμούς Spring Drive. Εστιάζουμε στους δύο χρονογράφους της σειράς, από τους οποίους ο πρώτος, σε περιορισμένη έκδοση 700 κομματιών, έχει καντράν σε μπλε χρώμα και προσφέρει αυξημένη ακρίβεια με εύρος απόκλισης τα μόλις +/-10 δευτερόλεπτα/μήνα.

Ο δεύτερος έχει μαύρο καντράν και προσφέρει ακρίβεια με εύρος απόκλισης +/-15 δευτερόλεπτα/μήνα. Και οι δύο μηχανισμοί προσφέρουν power reserve 72 ωρών. Αδιάβροχες ως τα 100μ., οι κάσες των ρολογιών έχουν διάμετρο 45,3mm και πάχος 15,8mm. Φέρουν βιδωτή κορώνα και βιδωτό διαφανές καπάκι, καθώς και θολωτό κρύσταλλο ζαφειριού με αντιανακλαστική επίστρωση. Η περιστρεφόμενη στεφάνη με την 24ωρη κλίμακα επιτρέπει την ανάγνωση τρίτης χρονικής ζώνης με τη βοήθεια του κεντρικού δείκτη GMT. Σημειώστε πως και τα πέντε μοντέλα είναι ανθεκτικά σε μαγνητικά πεδία ως 4.800Α/m.

Ενδεικτικές τιμές: €12.500 (μπλε), €11.500 (μαύρο)

Δείτε περισσότερα εδώ.

More Stories
Hublot X Nespresso: Μια συνεργασία με οικολογική συνείδηση