To νέο Tissot Telemeter 1938

Η παράδοση στη χρονομέτρηση σκι της μάρκας ξεκίνησε με τον Vital Thiébaud πριν από 84 χρόνια, και αναβιώνει σήμερα με το νέο Telemeter 1938, εμπνευσμένο από τις ημέρες δόξας του παρελθόντος. 

Ο vintage σχεδιασμός του νέου Telemeter 1938 είναι ιδιαίτερα ελκυστικός. Το καντράν φέρει έντονες αραβικές ενδείξεις και δύο υποκαντράν, ενώ οι δακτύλιοι με τις κλίμακες του ταχύμετρου και του τηλέμετρου ξεχωρίζουν σε κόκκινο και μαύρο χρώμα αντίστοιχα. Το αισθητικό αποτέλεσμα ολοκληρώνουν οι δείκτες που έρχονται σε έντονο μπλε χρώμα.

Εξίσου κλασική με τη σχεδίαση του καντράν είναι η γυαλισμένη κάσα από ατσάλι, με διαμετρο 42 mm.  Τα pushers του χρονογράφου και η κορώνα είναι εμπνευσμένες από τους πρώτους χρονογράφους της μάρκας. Στο εσωτερικό της κάσας, φιλοξενείται ο αυτόματος μηχανισμός Valjoux A05.231, ο οποίος προσφέρει power reserve 68 ωρών, και φέρει το νέο σχέδιο ρότορα Tissot Heritge. To ρολόι συμπληρώνει το κομψό λουράκι από ιταλικό δέρμα υψηλής ποιότητας.

Το Tissot Telemeter 1938 χρησιμεύει ως ένα εξαιρετικά φίνο, ευκολοφόρετο σύμβολο μιας πλούσιας αθλητικής ιστορίας χρονομέτρησης που ξεκίνησε στις Άλπεις και συνεχίζεται σήμερα με το NBA του μπάσκετ, το Tour de France της ποδηλασίας και το MotoGP του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

More Stories
GIFT GUIDE 2022: Rich Passion