To νέο Laureato Chronograph Aston Martin Edition της Girard-Perregaux

Το Laureato Chronograph Aston Martin Edition είναι η τελευταία δημιουργία της Girard-Perregaux, που κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Aston Martin Lagonda.

Το καντράν του νέου μοντέλου ξεχωρίζει για αυτήν την τόσο ένθερμη αφοσίωση σε ένα χρώμα που σήμερα είναι γνωστό και ως «Aston Martin Green». Ένα χρώμα πράσινο, το οποίο βέβαια, δεν είναι καθόλου εύκολο να αποδοθεί και να εφαρμοστεί, αφού απαιτεί την επίπονη εφαρμογή της βαφής 21 φορές στο ίδιο καντράν, με αποτέλεσμα να σχηματίζει επτά ευδιάκριτα στρώματα χρώματος. Μια ακόμη από τις επιρροές του αυτοκινήτου ξεχωρίζει στο χαραγμένο πλέγμα του καντράν, ένα μοτίβο που σχηματίζει μικρά διαμάντια, παίζοντας με τα αρχικά του λογότυπου της ΑΜ. Αυτό το μοτίβο είναι εμπνευσμένο από τα καπιτονέ καθίσματα που υπήρχαν σε πολυάριθμα σπορ αυτοκίνητα μεγάλων επιδόσεων της βρετανικής μάρκας.

Τρεις δείκτες κοσμούν το καντράν του νέου Laureato Chronograph Aston Martin Edition, δύο υποκαντράν χρονογράφου και ένα τρίτο υποκαντράν για τα μικρά δευτερόλεπτα. Κάθε δείκτης είναι μερικώς ανοικτός μέχρι την μέση του, και στο τέλος είναι εμπλουτισμένος με Super-LumiNova, διαιωνίζοντας έτσι τον απαιτούμενο, και πλέον κλασικό, σχεδιασμό των δεικτών ώρας και λεπτών. Μια ένδειξη ημερομηνίας έχει τοποθετηθεί στη θέση του 04:30, ολοκληρώνοντας έτσι την απογραφή των λειτουργιών. Φορώντας την εμβληματική οκταγωνική στεφάνη, το προφίλ αυτού του μοντέλου τιμά πλήρως το σχεδιασμό του εμβληματικού Laureato από το 1975. Διατηρώντας δε, τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Girard-Perregaux, η κάσα παίζει αριστοτεχνικά με διαφορετικά σχήματα. Επιπλέον, οι πολυάριθμες καμπύλες, οι όψεις και οι αισθητικές γραμμές του, μαζί με τις σατινέ και γυαλισμένες άκρες του, συνεργάζονται, χαρίζοντας ένα υπέροχο παιχνίδι με το φως.

Το ρολόι στεγάζεται σε κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι 42mm, τύπου 904L. Αυτός ο συγκεκριμένος τύπος χάλυβα είναι λιγότερο κοινός από τον 316L και φυσικά πιο ακριβός, τα οφέλη του οποίου περιλαμβάνουν τρομερή αντοχή στη διάβρωση και στις γρατζουνιές και μια πολύ πιο φωτεινή, πολυτελή εμφάνιση. Η χρήση του ανοξείδωτου χάλυβα 904L επεκτείνεται και στο μπρασελέ το οποίο είναι επεξεργασμένο και βουρτσισμένο με σατινέ φινίρισμα. Ένα κρύσταλλο από ζαφείρι, τοποθετημένο στο πίσω μέρος της κάσας ρολογιού, σας δίνει τη δυνατότητα να θαυμάζετε τον αυτόματο μηχανισμό της manufacture, τον Caliber GP03300-0141, σηματοδοτώντας έτσι και την πρώτη φορά που ένας Laureato Chronograph διαθέτει ανοιχτή πλάτη της κάσας.

Το Laureato Chronograph Aston Martin Edition, μια περιορισμένη έκδοση 188 τεμαχίων, και είναι άμεσα διαθέσιμο παγκοσμίως σε όλα τα εξουσιοδοτημένα καταστήματα της Girard-Perregaux.

Περισσότερες πληροφορίες για την Girard-Perregaux εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: PATSEAS

 

More Stories
Τα νέα Premier από την Breitling