Έκθεση: Η ελληνική κοσμηματοποιία σε «Νέα Εδάφη»

Tα έργα 50 Ελλήνων δημιουργών εικαστικού κοσμήματος θα φιλοξενήσει το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Νέα Εδάφη», που θα ανοίξει τις πύλες της στις 3 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Μαΐου. Τα κοσμήματα που θα παρουσιαστούν έχουν δημιουργηθεί στα εργαστήρια των καλλιτεχνών και αποτελούν τον αντίλογο στα κοσμήματα Υψηλής Κοσμηματοποιίας ή μαζικής παραγωγής. Η έκθεση έχει στόχο την προβολή των δημιουργών, πολλοί από τους οποίους διδάσκουν σε σχολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ οι περισσότεροι συμμετέχουν σε Jewelry Fairsκαι εκθέσεις στην Ευρώπη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις διεθνών προσωπικοτήτων από μουσεία και γκαλερί και διαλέξεις από ιστορικούς τέχνης και συλλέκτες. Επιπλέον, οι καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν την εργασία τους σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες, δηλαδή στο γενικό αλλά και εξειδικευμένο κοινό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση αναμένεται να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το μουσείο ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα προώθησης της ελληνικής τέχνης σε σημαντικά μουσεία και συλλέκτες.

Πληροφορίες
Το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη είναι ανοιχτό:
Τρίτη – Σάββατο: 9π.μ. – 3μ.μ.
Τετάρτη 9π.μ. – 9μ.μ.
Κυριακή: 11π.μ. – 4μ.μ.
Κλειστά σε επίσημες αργίες και κάθε Δευτέρα.
Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη με το γενικό εισιτήριο του μουσείου, ενώ κάθε Σάββατο και κάθε Τετάρτη 3 – 9μ.μ.  η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Συμμετέχοντες
Αποστολοπούλου Μαρία, Αθανασούλα-Μαντζαβινού Χριστίνα, Γεωργιάδης Αχιλλέας, Γκούμας Ιωάννης, Γκρεμούτη Γεωργία, Γούλα Αφροδίτη, Γρηγορίου Μαρία, Δεληγιάννη Στέλλα, Δουζένη Ισμήνη, Ζαράρη Σοφία, Ζούλοβιτς Γεσθημανή, Ιωσηφίδης Ιωσήφ, Καλάογλου Μαρία, Κανδαράκη Αναστασία, Καραγεώργη Κωνσταντίνα, Καρακώστας Νικόλαος, Καραμιχάλη Ζαχαρούλα, Καραμπατζάκη Παρασκευή, Καζιάλε Σταυρούλα, Κλειτσιώτης Απόστολος, Κοντίδη Βάλλυ, Κουτμάνη Μαρία, Κουτούζη Κορίννα, Μαργώνη Μαρία, Μάστορη Μαρία,  Μουστακούδη Μαίρη-Ζωή

More Stories
To ρολόι της Breguet με τα δύο tourbillon