Η Bell & Ross επιστρέφει στις πίστες με τη νέα σειρά Alpine F1® Team collection

Στις πίστες της Formula1 επιστρέφει η Bell & Ross, αυτή τη φορά ως επίσημη συνεργάτης της ομάδας Alpine F1, που διαδέχεται φέτος την ομάδα της Renault με την οποία η μάρκα συνεργάζεται από το 2016.

Για να γιορτάσει το γεγονός, η Bell & Ross δημιούργησε τη σειρά Α521, η οποία παίρνει το όνομά της από το μονοθέσιο της Alpine και αποτελείται από τρεις ultra στιβαρούς, σπορ χρονογράφους στα χαρακτηριστικά χρώματα της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας: μπλε, μαύρο και λευκό. Σε limited edition 500 κομματιών, το BR V3-94 A521 είναι το μοντέλο με τη -δανεισμένη από τη συλλογή Vintage- στρογγυλή κάσα, η οποία είναι κατασκευασμένη από ατσάλι, έχει διάμετρο 43mm και συνδυάζεται με μπρασελέ ή μαύρο και μπλε διάτρητο λουράκι από calfskin με εφέ ανθρακονημάτων.

Χαρακτηριστικά που μοιράζεται με τα άλλα δύο μοντέλα της σειράς είναι οι λευκοί αραβικοί αριθμοί στο καντράν, ζωγραφισμένοι με πλάγια γραφή που ανακαλεί την αίσθηση της ταχύτητας, και το μονόγραμμα «Α» στο αντίβαρο του κεντρικού δευτερολεπτοδείκτη. Στοιχεία που αξίζουν την προσοχή είναι τα skeleton υποκαντράν που θυμίζουν τις ζάντες μονοθέσιου, ενώ συγχρόνως προσφέρουν οπτική πρόσβαση σε λεπτομέρειες του μηχανισμού, αλλά και η περιστρεφόμενη στεφάνη διπλής κατεύθυνσης, με μαύρο ένθετο από ανοδιωμένο αλουμίνιο, στο οποίο αναγράφεται η κλίμακα των λεπτών, προσφέροντας την πρόσθετη λειτουργία της αντίστροφης μέτρησης.

Λεπτομέρεια με σημασία είναι η μίνι γαλλική σημαία στο 6, ως αναφορά στην καταγωγή της Alpine. Ο μηχανισμός που εξοπλίζει το ρολόι είναι ο αυτόματος BR-CAL.301, βασισμένος σε μηχανισμό της ΕΤΑ, ο οποίος εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 37 λίθους και προσφέρει power reserve 42 ωρών. Με τον ίδιο μηχανισμό λειτουργεί το μοντέλο BR 03-94 A521, το οποίο διατίθεται σε limited edition 500 κομματιών και υιοθετεί την εμβληματική διάταξη «κύκλος σε τετράγωνο» της σειράς BR-01. Συνδυασμένη με διάτρητο λουράκι από rubber και ανθεκτικό ύφασμα, η ατσάλινη κάσα έχει διάμετρο 42mm και φέρει περιστρεφόμενη στεφάνη διπλής κατεύθυνσης με κλίμακα των λεπτών.

Στο δεξί της προφίλ, εκατέρωθεν της κορώνας, τα μπουτόν του χρονογράφου έχουν σχήμα που παραπέμπει στους διακόπτες για τα κατεβάσματα και ανεβάσματα σχέσεων που βρίσκονται στο τιμόνι του αγωνιστικού μονοθέσιου. Σε περιορισμένη έκδοση 50 κομματιών, τo τρίτο ρολόι της σειράς, το BR-X1 A521, έχει κάσα διαμέτρου 45mm, η οποία συνδυάζει το τιτάνιο με το κεραμικό και το rubber. Τα μπουτόν του χρονογράφου παραπέμπουν στους διακόπτες του τιμονιού μονοθέσιου και είναι καλυμμένα με rubber για τέλειο κράτημα. Ένα κέλυφος από rubber περιβάλλει και την κάσα, προστατεύοντάς τη αποτελεσματικά από τα χτυπήματα.

Η στεφάνη με την κλίμακα των λεπτών περιλαμβάνει ένα σταθερό τμήμα από τιτάνιο και έναν περιστρεφόμενο δακτύλιο από αλουμίνιο με επικάλυψη PVD σε μαύρο χρώμα. Μεγάλη προσοχή έχει δοθεί στον σχεδιασμό του skeleton καντράν, που προσφέρει οπτική πρόσβαση στον skeleton μηχανισμό με τη χαρακτηριστική κεντρική γέφυρα σε σχήμα «Χ». Αυτός είναι ο αυτόματος BR-CAL.313, βασισμένος σε μηχανισμό της ΕΤΑ, ο οποίος 28.800 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 56 λίθους και προσφέρει power reserve 42 ωρών. Το σύνολο ολοκληρώνεται με μαύρο, διάτρητο λουράκι από rubber. Και τα τρία ρολόγια είναι αδιάβροχα ως τα 100μ.

Περισσότερεςπληροφορίες για την Bell & Ross εδώ

Αντιπρόσωπος: V-Watches

More Stories
Η νέα καμπάνια της Audemars Piguet