H Girard-Perregaux και η Aston Martin ενώνουν επίσημα τα δεσμά τους

Η Girard-Perregaux είναι πλέον “Επίσημος Συνεργάτης” της Aston Martin. Η Ελβετική manufacture, μια από τις παλαιότερες και διάσημη για την παραγωγή απαράμιλλων δειγμάτων υψηλής ωρολογοποιίας θα συνεργαστεί με την Βρετανική κατασκευάστρια πολυτελών αυτοκινήτων, σε επερχόμενα μοντέλα περιορισμένης έκδοσης.

Στην αδιάκοπη επιδίωξη της ταχύτητας, ο χρόνος είναι το κύριο μέλημα. Ο αγώνας ενάντια στο χρόνο έχει μαγέψει τους θαυμαστές του μηχανοκίνητου αθλητισμού για περισσότερα από 100 χρόνια, ενώ η μέτρηση του έχει “προκαλέσει” όλους τους ωρολογοποιούς της σύγχρονης ιστορίας, με αποτέλεσμα οι ομοιότητες στους δύο αυτούς τομείς να είναι λίγο παραπάνω από εμφανείς.

Η στιγμή της αναγγελίας της συνεργασίας συμπίπτει χρονικά και με δύο σημαντικές χρονικές στιγμές για τους νέους συνεργάτες: τόσο η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία πολυτελείας όσο και η ελβετική ωρολογοποιία γιορτάζουν η κάθε μια, οι δύο μεγάλες επετείους. Η Aston Martin επιστρέφει στη Φόρμουλα 1 για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια, ενώ το 2021 σηματοδοτεί τα 230α γενέθλια της Girard-Perregaux.

Εκτός από το αστείρευτο πάθος για την ταχύτητα και το χρόνο, και οι δύο εταιρείες έχουν μια κοινή ιστορία στο να μεταφέρουν την μαγεία της μηχανικής σε ακριβά συλλεκτικά «παιχνίδια». Το αγωνιστικό αυτοκίνητο DBR1 της Aston Martin το 1956 εξελίχθηκε σε ένα από τα πλέον γνωστά αυτοκίνητα DB της μάρκας, ενώ η Girard-Perregaux τις τρεις γέφυρες στους μηχανισμούς της το πιο εμβληματικό χαρακτηριστικό της.

Οι «τρεις χρυσές γέφυρες», που προηγουμένως χρησιμοποιούνταν ως “κρυφές λειτουργίες στο εσωτερικό των μοντέλων της, έγιναν ορατές στο πρώτο tourbillon που εμφανίστηκε το 1867, και το οποίο αποτελεί μια αξεπέραστη και εμβληματική καινοτομία στον κόσμο της ωρολογοποιίας.

Σχεδιάστηκαν από τον Constant Girard που ήθελε να εξασφαλίσει την ακρίβεια του tourbillon στο ρολόι τσέπης Esmeralda, θα έφταναν αργότερα στη μεγάλη σκηνή της Παγκόσμιας Έκθεσης του Παρισιού το 1889. Tο ρολόι αυτό κέρδισε το χρυσό μετάλλιο. Μέχρι σήμερα, συνεχίζει να καμαρώνει ως το επίκεντρο του ιστορικού πάνθεον της μάρκας ενώ η εταιρεία δεν έχει σταματήσει να αξιοποιεί το σχεδιασμό του tourbillon με τρεις χρυσές γέφυρες σε νέα της μοντέλα.

Όμως, η σημερινή συνεργασία μεταξύ της Aston Martin και της Girard-Perregaux δεν εστιάζει στο παρελθόν. Αφορά περισσότερο την μετάβαση, και μάλιστα με πλήρη ταχύτητα, σε μια νέα εποχή, η οποία μπορεί να “δανειστεί” λίγη από την κληρονομιά του οίκου, αλλά ουσιαστικά στοχεύει στις σύγχρονες καινοτομίες της μηχανικής και του design.

Όχι άδικα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Girard-Perregaux, Patrick Pruniaux, δηλώνει πολύ αισιόδοξος για αυτήν τη συνεργασία τονίζοντας ότι «Το 2021 είναι μια σημαντική χρονιά για την Girard-Perregaux και την Aston Martin. Γιορτάζουμε 230 χρόνια ωρολογοποιίας, ενώ η Aston Martin γιορτάζει την επιστροφή της στη Φόρμουλα 1 ως ομάδα εργασίας για πρώτη φορά σε πάνω από 60 χρόνια. Έχουμε πολλά να γιορτάζουμε, οπότε ενώνοντας τους κόσμους μας για να δημιουργήσουμε κάτι ξεχωριστό μοιάζει σαν τον τέλειο τρόπο να αναγνωρίσουμε και να εκτιμήσουμε αυτά τα σημαντικά ορόσημα».

Η επωνυμία της Girard-Perregaux θα εμφανίζεται στα αγωνιστικά αυτοκίνητα της Aston Martin Cognizant Formula One™ από την αρχή της σεζόν F1 του 2021 στο Μπαχρέιν, ενώ το πρώτο ρολόι που θα προκύψει από τη συνεργασία μεταξύ των νεόνυμφων θα το δούμε λίγο αργότερα, μέσα στο χρόνο.

Περισσότερα για την Girard-Perregaux εδώ.

More Stories
Η Armin Strom στο Only Watch 2015