Η Swatch και το MoMA ομορφαίνουν τον κόσμο των fashion watches

Η Swatch ανακοίνωσε την κυκλοφορία special edition σχεδίων σε συνεργασία με το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (MoMA), ως μέρος της σειράς «Museum Journey». Τα ρολόγια θα είναι διαθέσιμα online στο swatch.com και στα καταστήματα Swatch παγκοσμίως καθώς και στα διεθνή MoMA Design Stores και στο store.moma.org, από τις 4 Μαρτίου 2021.

Η συλλογή αποτελείται από έξι μοναδικές δημιουργίες εμπνευσμένες από έργα τέχνης της Συλλογής του MoMA, μεταξύ των οποίων το The Starry Night (1889) του Vincent van Gogh, το Hope, II (1907-1908) του Gustav Klimt, το The Dream (1910) του Henri Rousseau, το Composition in Oval with Color Planes 1 (1914) του Piet Mondrian, το The City and Design, The Wonders of Life on Earth, Isamu Kurita (1966) του Tadanori Yokoo, και το New York (1968) του Tadanori Yokoo. Αυτά τα ρολόγια είναι διαθέσιμα μεμονωμένα ή ως collector’s edition. Η Swatch και το MoMA δημιούργησαν μια ειδική συσκευασία για την collector’s edition εμπνευσμένη από τη Blade Stair, το γνωστό κλιμακοστάσιο, που αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα αρχιτεκτονικής του MoMA.

The Dream – The Starry Night – The City and Design, The Wonders of Life on Earth, Isamu Kurita – New York – Composition in Oval with Color Planes 1 – Hope, II

Η Swatch συνεργάστηκε επίσης με την καλλιτέχνιδα Beatriz Milhazes συμπεριλαμβάνοντας τρία από τα έργα της που αποτελούν μέρος της συλλογής του MoMA— Suculentas Beringelas (Succulent Eggplants) (1996), O Espelho (The Mirror) (2000), and Meu Bem (2008)—στην πλατφόρμα Swatch X You. Με τα Swatch X You ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει το δικό του εξατομικευμένο ρολόι στο swatch.com.

Μπορεί ο αυτοδίδακτος Rousseau να μην βγήκε ποτέ από τη Γαλλία, αλλά οι ζωηρές ζωγραφιές του αποτυπώνουν με ιδανικό τρόπο τις εξωτικές ζούγκλες που ονειρεύτηκε. Στο THE DREAM BY HENRI ROUSSEAU, THE WATCH (SUOZ333) αποτυπώνουμε με υπερηφάνεια την τέχνη του έργου ζωγραφικής The Dream,, ένα από τα πιο διάσημα έργα του εισπράκτορα διοδίων την ημέρα, καλλιτέχνη τη νύχτα, ο οποίος ήταν γνωστός με το χαϊδευτικό επίθετο Le Douanier.

Το MoMA έχει τρία ρολόγια Swatch στη μόνιμη συλλογή του: το GB100 (1983), το GK100 Jelly Fish (1985), και το SFK100 Jelly Skin (1998). Τα ρολόγια Swatch έχουν συμπεριληφθεί σε τέσσερις εκθέσεις του MoMA: Humble Masterpieces (2004), Architecture and Design: Inaugural Installation (2004-2005), Standard Deviations: Types and Families in Contemporary Design (2011-2012), και την πιο πρόσφατη, Items: Is Fashion Modern? (2017-2018).

Το COMPOSITION IN OVAL WITH COLOR PLANES 1 BY PIET MONDRIAN, THE WATCH (GZ350) περιλαμβάνει όμορφα παστέλ στη χαρακτηριστική σύνθεση για την οποία είναι γνωστός ο Mondrian.

 

The premium watch magazine

More Stories
H Armin Strom στη Baselworld 2013