Η Chopard στην 39η ιστορική αναβίωση του Mille Miglia

Για 34η συνεχόμενη χρονιά, η Chopard συμμετείχε στο περίφημο ράλι αυτοκινήτων 1000 Miglia ως κύριος συνεργάτης και επίσημος χρονομέτρης της ιστορικής εκδήλωσης.

Ο Karl-Friedrich Scheufele, συμπρόεδρος της Chopard, είναι διάσημος για το πάθος του για τα μηχανικά ρολόγια το οποίο συνδυάζεται μόνο με το πάθος του για τη συλλογή vintage αυτοκινήτων και έναν θρυλικό αγώνα vintage αυτοκινήτων. Ποιο καλύτερο σκηνικό θα μπορούσε, λοιπόν, να υπάρξει για να απολαύσει αυτά τα δύο πάθη του από τον διάσημο ιταλικό αγώνα αυτοκινήτων 1000 Miglia; Από το 1988 η Chopard ήταν ο επίσημος χρονομέτρης και συνεργάτης του κλασικού αγώνα αυτοκινήτων 1000 Miglia και κάθε χρόνο κυκλοφορεί νέα μοντέλα για να γιορτάσει τη συνεργασία της με αυτήν την εκδήλωση. Για την κούρσα του 2021 του 1000 Miglia, που πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως τις 19 Ιουνίου, ο Scheufele βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της δικής του Mercedes-Benz 300 SLR, ένα υπέροχο κόκκινο αυτοκίνητο, γνωστό και ως “Gullwing”, το οποίο αποτελεί μέρος της συλλογής της οικογένειας Scheufele για περισσότερα από 40 χρόνια.

O Karl-Friedrich Scheufele μια μέρα πριν τον αγώνα

Δίπλα του βρέθηκε ο θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού και έξι φορές νικητής του Le Mans, o Jacky Ickx, με τον οποίο ο Scheufele συμμετείχε στο 1000 Miglia περισσότερες από 15 φορές. Ο Scheufele αγωνίστηκε για πρώτη φορά στα 1000 Miglia το 1989, στο ίδιο αυτοκίνητο και επίσης με τον κ. Ickx ως συνοδηγό του. Στην αναβίωση πήρε μέρος και ο Γάλλος πρωταθλητής αγώνων αντοχής Romain Dumas, με μια Porsche 356 A 1600.

Ο Jacky Ickx και ο Karl-Friedrich Scheufele πριν την έναρξη του αγώνα.

Ως κύριος συνεργάτης και επίσημος χρονομετρητής της εκδήλωσης από το 1988, η Chopard ανανέωσε τη δέσμευσή της για άλλη μια φορά φέτος, παρουσιάζοντας τους χρονογράφους της Mille Miglia 2021 Race Edition ειδικά για αυτήν την περίσταση. Διατίθεται σε περιορισμένη έκδοση 1.000 τεμαχίων από ανοξείδωτο ατσάλι ή σε δίχρωμη έκδοση 250 τεμαχίων από ανοξείδωτο ατσάλι και “ηθικό” ροζ χρυσό 18 καρατίων. Αυτό το κομψό ρολόι, εξοπλισμένο με πιστοποίηση ακριβείας «Chronometer», αντικατοπτρίζει το ακλόνητο πάθος της Chopard για μηχανοκίνητα σπορ.

Οι Karl-Friedrich Scheufele & Jacky Ickx στην παρουσίαση των νέων Mille Miglia ρολογιών της Chopard.

Το πρώτο 1000 Miglia πραγματοποιήθηκε το 1927, όταν μια ομάδα από λάτρεις των αυτοκινήτων στη Μπρέσια διοργάνωσε τον αγώνα ως απάντηση στην προσωρινή όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια απώλεια του ιταλικού Grand Prix από τη Monza. Η διαδρομή του 2021 ήταν ένας φόρος τιμής στον αρχικό αγώνα, αφού έγινε (για πρώτη φορά στη νεώτερη εποχή, από το 1977 που αναβίωσε) σε αντίθετη φορά από εκείνη του ρολογιού. Τετρακόσια αυτοκίνητα βρέθηκαν στην εκκίνηση, εκ των οποίων τα περισσότερα μηχανικά αριστουργήματα επί τροχών.

Ο Karl-Friedrich Scheufele στο Villaggio

Σύμφωνα με την παράδοση, το 1000 Miglia ξεκίνησε στις 1.30 μ.μ. με το παλαιότερο αυτοκίνητο να φεύγει πρώτο από τη ράμπα εκκίνησης και τα υπόλοιπα να ακολουθούν σε διαστήματα ενός λεπτού κατά σειρά ηλικίας. Η πρώτη μέρα είδε τα αυτοκίνητα να περνούν το δύσκολο Cita Pass στο δρόμο για ένα σημεό τερματισμού στην παραλιακή πόλη Viareggio. Τη δεύτερη μέρα έπρεπε να καλύψουν μια διαδρομή 350 χιλιομέτρων προς τη Ρώμη μέσω πολλών ιστορικών λόφων και μικρών χωριών.

Στην αναβίωση πήρε μέρος και ο Γάλλος πρωταθλητής αγώνων αντοχής Romain Dumas, με μια Porsche 356 A 1600.

 

O Jacky Ickx σε μια στάση στο Villaggio

 

O Alessandro Squarzi, γνωστός για το εμβληματικό του street style και την αγάπη για τα vintage ρούχα, τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες, στη γραμμή εκκίνησης.

 

O Alessandro Squarzi σε μια στάση στη λίμνη Bolsena

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Chopard εδώ. 

 

 

 

More Stories
Το βίντεο της Hublot από το Tour Auto 2014