Bulova Precisionist X: H εξέλιξη ενός στιβαρού χρονογράφου

Το διάσημο Precisionist έκανε το ντεμπούτο του, διόλου τυχαία, δύο χρόνια μετά την ενσωμάτωση της Bulova στον ιαπωνικό όμιλο Citizen, αποτελώντας ένα από τα πιο σημαντικά νέα προϊόντα της. Όχι αδίκως, αφού λανσαρίστηκε ως «το πιο ακριβές ρολόι quartz στον κόσμο με δείκτη sweep seconds».

Δέκα χρόνια αργότερα, διατηρεί τα δύο χαρακτηριστικά που το έκαναν να ξεχωρίζει: τον υψηλής συχνότητας μηχανισμό quartz, που χτυπά στα 262kHz (την ώρα που οι συμβατικοί μηχανισμοί quartz λειτουργούν στα 32kHz), προσφέροντας ακρίβεια με εύρος απόκλισης τα +/-10 δευτερόλεπτα/χρόνο. Και τον κεντρικό δευτερολεπτοδείκτη που περιστρέφεται στο καντράν με συνεχόμενη κίνηση, ακριβώς όπως σ’ ένα μηχανικό ρολόι και σε αντίθεση με τους αντίστοιχους δείκτες των ρολογιών quartz που προωθούνται από το ένα δευτερόλεπτο στο επόμενο με άλματα.

Προς τιμή, λοιπόν, των 10 χρόνων του Precisionist, η Bulova λανσάρει φέτος τρεις στιβαρούς χρονογράφους με ανασχεδιασμένες κάσες από ατσάλι, οι οποίες έχουν εντυπωσιακή οκτάγωνη σιλουέτα, με τη διάμετρο στα 44,5mm και το πάχος στα 17,5mm. Headliner της σειράς είναι το Precisionist X Limited Edition, σε περιορισμένη έκδοση 100 κομματιών, με κάσα σε γκρι χρώμα και στεφάνη από κίτρινο χρυσό 18Κ. Πολύ ελκυστικά είναι και τα δύο μοντέλα Precisionist X Special Edition, με στεφάνη από δαμασκηνό ατσάλι, που συνδυάζεται με κάσα σε μαύρο χρώμα ή με επεξεργασία IP στο χρώμα του ροζ χρυσού.

Στο πολυεπίπεδο καντράν, αρκεί μία ματιά για ν’ αποκαλύψει τις δυνατότητες και την απαράμιλλη ακρίβεια του μηχανισμού υψηλής συχνότητας, που προσφέρει λειτουργία χρονογράφου με οκτώ δείκτες μετρώντας, μεταξύ άλλων, το 1/10ο και το 1/100ό του δευτερολέπτου (σε υποκαντράν στο 12), καθώς και το 1/1000ό του δευτερολέπτου στο 6. Το παράθυρο της ημερομηνίας έχει τοποθετηθεί στο 4:30, ενώ από το άνοιγμα στο κάτω μέρος είναι ορατός ο δίσκος της ημερομηνίας. Και τα τρία ρολόγια είναι αδιάβροχα ως τα 50μ. Φορούν δερμάτινα λουράκια σε μαύρο, πράσινο ή καφέ χρώμα αντίστοιχα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Bulova εδώ

Αντιπρόσωπος: Racing Time

More Stories
ZZ Watches Cyclone