Tο πρώτο καταδυτικό Tudor με κάσα από χρυσό 18Κ

Το Black Bay Fifty-Eight 18K είναι, με λίγα λόγια, το πρώτο καταδυτικό Tudor με κάσα από (κίτρινο) χρυσό 18Κ και ανοιχτό back.

Συνδυάζεται με καντράν και στεφάνη σε χρυσοπράσινο χρώμα, με τόνο που αλλάζει ανάλογα με τον φωτισμό, και πράσινο λουράκι ζακάρ με χρυσή ρίγα, σ’ ένα σύνολο που θα αγαπηθεί όχι μόνο από τους λάτρεις του vintage, αλλά και από τους άνδρες με λεπτότερο καρπό: το συγκεκριμένο μοντέλο έρχεται με διάμετρο 39mm, σε συμφωνία με τις διαστάσεις που επικρατούσαν το 1958, οπότε λανσαρίστηκε το ξακουστό Big Crown, το πρώτο καταδυτικό ρολόι της Tudor με στεγανότητα ως τα 200μ.

Το Black Bay Fifty-Eight 18K λειτουργεί με τον manufactured Caliber MT5400, ο οποίος εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 27 λίθους και προσφέρει γενναιόδωρο power reserve 70 ωρών, υποστηρίζοντας λειτουργία stop seconds για την ακριβή ρύθμιση της ώρας. Διαθέτει αντιμαγνητικό balance spring από πυρίτιο, ενώ φέρει πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC. Ωστόσο, το πραγματικό εύρος απόκλισης που προσφέρει είναι από -2 ως +4 δευτερόλεπτα/ημέρα (την ώρα που ο COSC αποδέχεται εύρος απόκλισης -4/+6 δευτερολέπτων/ημέρα).

Είναι ορατός από το ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού πίσω μέρος της κάσας, με τον skeleton ρότορα από βολφράμιο σε πρώτη πλάνο και, πίσω από αυτόν, την πλατίνα και τις γέφυρες με εναλλασσόμενο αμμοβολισμένο και γυαλισμένο φινίρισμα και διακοσμήσεις που έχουν δημιουργηθεί με τη χρήση λέιζερ. Αντίστοιχα, η κάσα έχει σατινέ φινίρισμα, με ματ εφέ.

Φέρει καταδυτική στεφάνη από κίτρινο χρυσό 18Κ, με δακτύλιο από ανοδιωμένο αλουμίνιο σε ματ πράσινο χρώμα με επίχρυσα στοιχεία. Όπως το πρωτότυπο του 1958, η κάσα είναι στεγανή ως τα 200μ. Το ρολόι συνοδεύεται από δεύτερο λουράκι, το οποίο είναι κατασκευασμένο από δέρμα αλιγάτορα σε σκούρο καφέ χρώμα και φέρει μπούκλα από κίτρινο χρυσό 18Κ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Tudor εδώ

Aντιπρόσωπος: Rolex SA

 

More Stories
Oris: Wings of Hope Limited Edition