H Φλωρεντία και η Ρώμη στολίζουν δύο νέα συλλεκτικά U-BOAT

Μετά την επιτυχία των δύο προηγούμενων ειδικών εκδόσεων, ο Italo Fontana και η U-BOAT αποκαλύπτουν δύο νέες εκδοχές προς τιμήν της Ρώμης και της Φλωρεντίας, σε παλαιωμένο χαλκό και σε ασήμι 925.

Το πρωτότυπο έργο της U-BOAT που ξεκίνησε από τον Italo Fontana, και αποσκοπούσε στην επιβράβευση της δημιουργικότητας και της τρομερής δεξιοτεχνίας της Τοσκάνης, ενώ ταυτόχρονα εξυμνούσε την ιταλική ομορφιά και τα μνημεία της, ήταν φυσικό να κερδίσει την μεγάλη αναγνώριση και την απόλυτη επιτυχία. Τα δύο προηγούμενα μοντέλα, τα οποία εξαντλήθηκαν αμέσως έδειξαν στον σχεδιαστή από τη Lucca το δρόμο για να προτείνει δύο νέες παραλλαγές αυτών των ειδικών δημιουργιών. Αυτή τη φορά σε περιορισμένες εκδόσεις 88 τεμαχίων η καθεμία.

Η ιδέα της U-BOAT ήταν να παρουσιάσει τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία ιταλικών πόλεων, σκαλισμένα πάνω στις κάσες των πολυτελών ρολογιών της. Μια ιδέα που μαρτυρά, αν μη τι άλλο, την υπεροχή της ιταλικής χρυσοχοΐας, με εντυπωσιακά σμιλεμένα έργα, τα οποία γεμίζουν πλευρικά τις κάσες των ρολογιών, με τα μικροσκοπικά ανάγλυφα κτίσματα να ξεχωρίζουν ως διαχρονικά αρχιτεκτονικά σύμβολα των πόλεων. Τα δύο ρολόγια λανσάρονται εκ νέου με νέα στιλιστικά χαρακτηριστικά πάνω σε παλαιωμένο χαλκό και άλλη μια φορά σε ασήμι 925.

Κάτω από το κρύσταλλο ζαφειριού, ένα νέο καντράν, ακόμη πιο αρμονικά δεμένο με την σκαλιστή κάσα, έχει σκαλιστεί με λέιζερ, παρουσιάσει τις ενδείξεις και τα νούμερα ανάγλυφα, αντίστοιχα σε ασήμι 925 και χαλκό. Η κάσα, διαμέτρου 45mm, φιλοξενεί τα ίδια χαρακτηριστικά και στα δύο ευγενή μέταλλα, ενώ στην έκδοση της Φλωρεντίας, τα δύο συμβολικά μνημεία που αναπαράγονται λεπτομερώς είναι η γέφυρα Ponte Vecchio (εκτείνεται κατά μήκος της μίας πλευράς) και ο Καθεδρικός Ναός της Santa Maria del Fiore στην άλλη πλευρά. Όπως και παραπάνω, στην έκδοση της Ρώμης, το Κολοσσαίο έχει σκαλιστεί έτσι ώστε να αγκαλιάζει εξ ολοκλήρου τη μία πλευρά της κάσας, ενώ η πρόσοψη τoυ ναού του Αγίου Πέτρου έχει αναπαραχθεί στην άλλη πλευρά της.

Κάθε μία από αυτές τις δημιουργίες έχουν κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου στο χέρι, πράγμα που σημαίνει ότι διαφέρουν ανεπαίσθητα η μια από την άλλη και επομένως κάθε ένα είναι και μοναδικό κομμάτι. Ο αύξων αριθμός του κάθε ρολογιού είναι σκαλισμένος πάνω στο κάθε μοναδικό καντράν, με την ένδειξη «1 από 88» στο 9. Λειτουργούν με ελβετικό αυτόματο μηχανισμό, εξατομικευμένο στις προδιαγραφές της U-BOAT, o oποίος εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 26 λίθους και προσφέρει power reserve 48 ωρών. Όπως τονίζει η U-BOAT αυτά τα ρολόγια-κοσμήματα, κατασκευασμένα αποκλειστικά στο χέρι, δεν είναι κατάλληλα για βύθιση στο νερό.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για την U-BOAT εδώ.

Αντιπρόσωπος: Οra Kessaris

More Stories
Χορός στα κύματα με τα διαμάντια του Happy Ocean της Chopard