H casual πολυτέλεια των νέων Riviera της Baume & Mercier

Παίρνοντας το όνομα και το στυλ της από τη γαλλική Ριβιέρα, η νέα συλλογή της Baume & Mercier καθιστά δόκιμο τον όρο «casual πολυτέλεια», φέρνοντας στις εμφανίσεις μας τον αέρα μιας διαχρονικής ξεγνοιασιάς.

Το Riviera λανσαρίστηκε το 1973, προτείνοντας ένα νέο είδος κομψότητας σε μια εποχή που το κοινό έδειχνε ν’ αγαπά μόνο τα χρυσά ρολόγια μικρής διαμέτρου. Με κάσα και μπρασελέ από ατσάλι και δυναμική δωδεκάγωνη στεφάνη ήταν, όπως αποδείχτηκε, μπροστά από την εποχή του. Το φετινό λανσάρισμα της Baume & Mercier είναι η πέμπτη γενιά Riviera, διεξοδικά εκσυγχρονισμένη και δημοκρατική, τόσο ως προς το μέγεθος όσο και ως προς την τιμή πώλησης των μοντέλων που την απαρτίζουν.

Έρχεται σε τρία μεγέθη, με τη διάμετρο της ατσάλινης κάσας των ανδρικών μοντέλων στα 42mm ή 43mm, και δωδεκάγωνη στεφάνη με καθαρό μπιζουτέ φινίρισμα, διακριτικά διακοσμημένη με τέσσερις βίδες. Δωδεκάγωνο είναι και το προφίλ της κορώνας ενώ τα lugs, μαζί με το μπρασελέ, είναι ενσωματωμένα στην κάσα, σύμφωνα με το γούστο των τελευταίων χρόνων.

Με δύο ρωμαϊκούς αριθμούς στο 12 και το 6, κλασικούς δείκτες Dauphine και το παράθυρο της ημερομηνίας στο 3, το καντράν είναι διακοσμημένο με μοτίβο Chevron, που εδώ συμβολίζει τη συνάντηση βουνού και θάλασσας στις ακτές της Μεσογείου. Στα ανδρικά μοντέλα έρχεται σε διαχρονικό μπλε, μαύρο ή ασημί χρώμα.

Σε κάθε περίπτωση, τα ρολόγια λειτουργούν με μηχανισμούς quartz ελβετικής κατασκευής ή με τον αυτόματο Caliber SW200 της Sellita, ο οποίος εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα και προσφέρει power reserve 38 ωρών. Αδιάβροχα ως τα 100μ., τα ρολόγια φορούν ατσάλινα μπρασελέ ή λουράκια από rubber.

Περισσότερες πληροφορίες για την Baume & Mercier εδώ. 

Αντιπρόσωπος / Representative: Chronoflam

More Stories
Ελισάβετ Πετράκη: Η Ελληνίδα πριγκίπισσα της Disney