Tα νέα συλλεκτικά Autobahn “Director’s Cut” της NOMOS Glashütte

Το Autobahn είναι ένα από τα πιο όμορφα μοντέλα της NOMOS Glashütte. Τώρα είναι διαθέσιμο σε μια νέα περιορισμένη έκδοση τριών χρωματικών συνδυασμών: A3, A7, A9 – τα οποία πήραν το όνομά τους από τρεις σημαντικούς αυτοκινητόδρομους στη Γερμανία.

Με τρεις νέες εκδόσεις “Director’s Cut” του αυτόματου ρολογιού Autobahn, η NOMOS Glashütte γιορτάζει τα 175 χρόνια κληρονομιάς της γερμανικής ωρολογοποιίας στο Glashütte με έναν πολύ σύγχρονο τρόπο. Σχεδιασμένο από τον διάσημο σχεδιαστή Werner Aisslinger, το ρολόι είναι το τελευταίο μοντέλο της εταιρείας ωρολογοποιίας. Σε τρία νέα χρώματα – το A3 σε λευκό-πορτοκαλί και κόκκινο, το A7 σε μπλε-κίτρινο και το A9 σε μαύρο-γκρι – είναι πολύ πιο εντυπωσιακά από τις ήδη υπάρχουσες εκδόσεις και θυμίζουν τα χρώματα των οχημάτων που κοσμούσαν τους δρόμους της Γερμανίας στη δεκαετίες του ’60 και του ’70.

Μόνο που τα νέα ρολόγια της NOMOS Glashütte είναι πολύ πιο όμορφα και πιο εξελιγμένα από τα vintage αυτοκίνητα. Οι μηχανισμοί τους είναι πιο αποδοτικοί και, φυσικά, πιο φιλικοί προς το περιβάλλον: ο  Neomatik Caliber DUW 6101 (το neomatik είναι ο συνδυασμός του νέου και του αυτόματου) χρησιμοποιεί έναν εξαιρετικά αποδοτικό μηχανισμό για να κουρδίζεται μέσω της κίνησης του χεριού. Παρά το ιδιαίτερο complication της ημερομηνίας, ο μηχανισμός είναι εξαιρετικά λεπτός, με πάχος μόλις 3,2mm.

Ο μίνιμαλ σχεδιασμός και οι κομψές καμπύλες περιμετρικά δίνουν την εντύπωση βάθους στο καντράν, ένα πολύ δυναμικό και καινοτόμο χαρακτηριστικό για ένα τέτοιο ρολόι. Εντυπωσιακό κάτω από το έξι και το υποκαντράν των μικρών δευτερολέπτων, είναι τοποθετημένο, σχεδόν σαν να γλείφει την καμπύλη του καντράν, το γενναιόδωρα αναλογικό και κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας παράθυρο της ημερομηνίας.

Χάρη στο εντυπωσιακό φωσφορίζον δαχτυλίδι, και τα τρία μοντέλα είναι ευανάγνωστα στο σκοτάδι. Αυτά τα μοντέλα περιορισμένης έκδοσης έχουν ελεγχθεί σύμφωνα με πρότυπα χρονομέτρησης στο Glashütte. Το μπρασελέ με τα χαρακτηριστικά του στρογγυλά ανοίγματα και το ασφαλές κούμπωμα της NOMOS Glashütte είναι, όπως και το ρολόι, δημιουργία του διάσημου σχεδιαστή και διατίθεται μόνο με αυτές τις ειδικές εκδόσεις. Ως εκ τούτου, και το μπρασελέ των Director’s Cut είναι επίσης περιορισμένης έκδοσης.

Περισσότερες πληροφορίες για την NOMOS Glashütte εδώ. 

Aποκλειστικός Αντιπρόσωπος: Panos A. Deros Agencies

More Stories
Μοντέλα από ξύλο για την Tokyoflash