Το νέο Parking Meter από τη Bulova

Η μάρκα αναβιώνει τον ιστορικό χρονογράφο 31008-6W του 1973, γνωστό και ως Parking Meter, που εντάσσεται στην αρχειακή σειρά της

Η Bulοva αφουγκράζεται την τάση της εποχής και τις προτιμήσεις των συλλεκτών και δημιουργεί ένα ακόμη μοντέλο για την αρχειακή σειρά της, βασισμένο στον εμβληματικό χρονογράφο του 1973 με το όνομα “Parking Meter”. Το πρωτότυπο μοντέλο κυκλοφόρησε στην λεγόμενη «Χρυσή Εποχή του Χρονογράφου» για τη μάρκα, μεταξύ 1970 και 1974, όπου η Bulova λάνσαρε ποικιλία από signature χρονογράφους, ρολόγια περιζήτητα από τους συλλέκτες vintage ρολογιών παγκοσμίως.

 

Η αναζήτηση αυτού του χαρακτηριστικού design, ώθησε τη μάρκα να αναβιώσει με μεγάλη επιτυχία κωδικούς όπως το Stars, το Stripes και το Surfboard, και σε αυτή την πρωτοβουλία εντάσσεται και το 31008-6W. Το μοντέλο στέγασε για πρώτη φορά τον επαναστατικό μηχανισμό «ChronoMatic», τον πρώτο αυτόματο χρονογράφο της μάρκας, και αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό γεγονός στην ιστορία της. Η νέα έκδοση ενσωματώνει τις ίδιες σχεδιαστικές λεπτομέρειες: το ιδιαίτερο σχήμα της κάσας “Parking Meter”, τα χαρακτηριστικά μπουτόν στο πάνω μέρος και τις κορώνες τοποθετημένες στο 12 και το 6.

Η κάσα είναι κατασκευασμένη από ατσάλι και φέρει κυανωμένο δακτύλιο, ενώ συνδυάζεται με καντράν σε χρώμα ασημί με μπλε και πορτοκαλί λεπτομέρειες, το οποίο θυμίζει παρκόμετρο, από όπου το ρολόι πήρε και το παρωνύμιο του. Περιμετρικά έχει τοποθετηθεί ταχυμετρική κλίμακα. Το ρολόι εξοπλίζει μηχανισμός quartz ιαπωνικής κατασκευής, ο οποίος υποστηρίζει ώρα, λεπτά, δευτερόλεπτα, 24ωρη ένδειξη της ώρας και ημερομηνία. Συνδυάζεται με καφέ δερμάτινο λουράκι με γκρι εξώραφα και διατίθεται σε περιορισμένη έκδοση 5.000 κομματιών.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Racing Time

More Stories
Τεύχος 10