Η Perrelet παρουσιάζει το νέο “TURBINE SEIGAIHA”

Η εμβληματική συλλογή Turbine της μάρκας έχει φιλοξενήσει από το 2009 που πρωτοεμφανίστηκε μια σειρά από μοντέλα – pilot, χρονογράφους, GMT, καταδυτικά αλλά και 3-hands – και εμπλουτίζεται με το νέο ιαπωνικό κύμα Seigaiha 

Ο στρoβιλισμός της τουρμπίνας αυτής της συλλογής είναι ένα ιδιαίτερα ελκυστικό οπτικό εφέ που γρήγορα έγινε σήμα κατατεθέν της μάρκας. Καθώς δεν πρόκειται μόνο για ένα διακοσμητικό στοιχείο, είναι ένα εξάρτημα που χρειάστηκε χρόνια έρευνας για την ανάπτυξη της πατενταρισμένης τεχνολογίας του, η οποία του επιτρέπει να περιστρέφεται με την παραμικρή κίνηση του καρπού.

Για το νέο “TURBINE SEIGAIHA”, η Perrelet, εμβαθύνει στην πλούσια καλλιτεχνική κληρονομιά της Χώρας του Ανατέλλοντος Ήλιου και επιλέγει το μοτίβο Seigaiha για να διακοσμήσει το καντράν του. Το κύμα Seigaiha είναι ένα παραδοσιακό ιαπωνικό μοτίβο που πρωτοεμφανίστηκε τον 6ο αιώνα. Μεταφρασμένο ως «μπλε θάλασσα και κύματα», το μοτίβο χρησιμοποιήθηκε για την απεικόνιση των θαλασσών και των ωκεανών σε χάρτες. Το νερό και τα κύματα σχεδιάζονται ως πολυεπίπεδοι ομόκεντροι κύκλοι δημιουργώντας επικαλυπτόμενες καμάρες. Αυτό το μοτίβο που συμβολίζει επίσης τη δύναμη και την αντίσταση, βασικά στοιχεία της ιαπωνικής κουλτούρας, έχει εμπνεύσει πολλούς διάσημους γαλλικούς οίκους μόδας όπως ο Yves Saint Laurent και ο Chanel, ενώ χρησιμοποιείται συχνά για εσωτερική διακόσμηση και κεραμικά.

Το “TURBINE SEIGAIHA” έρχεται σε μια στρογγυλή, σπορ κάσα διακοσμημένη κατασκευασμένη από ατσάλι με μαύρη επίστρωση PVD, έχει διάμετρο 44 mm και είναι αδιάβροχη στα 50 μέτρα. Τα 12 μαύρα πτερύγια από ανοδιωμένο αλουμίνιο της τουρμπίνας είναι εξοπλισμένα με πέντε αντίβαρα τοποθετημένα κάτω από τα πτερύγια. Επιτρέπουν στην τουρμπίνα να περιστρέφεται με κάθε κίνηση του καρπού. Αυτή η δυναμική λειτουργία αποκαλύπτει την εντυπωσιακή ομορφιά του μοτίβου Seigaiha που απεικονίζεται σε κόκκινο και λευκό σαν φόντο στο καντράν.
Το ρολόι εξοπλίζει ο αυτόματος μηχανισμός P-331-MH της Perrelet με πιστοποιήσεις Chronofiable και COSC, ο οποίος προσφέρει power reserve 42 ωρών. Στο πίσω μέρος της κάσας, το κρύσταλλο ζαφειριού επιτρέπει στο χρήστη να θαυμάσει το μηχανισμό, ενώ η επιγραφή “Limited Edition XX/20” αναφέρεται στην αρίθμηση της περιορισμένης αυτής έκδοσης. συνδυάζεται με μαύρο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα με κόκκινα εξώραφα.

More Stories
Armin Strom Techart Collection