Η Jaquet Droz παρουσιάζει το απόλυτο συλλεκτικό ρολόι για τους fans των Rolling Stones

Αφιερωμένο στην καλύτερη rock ‘n’ roll μπάντα όλων των εποχών, το Rolling Stones Automaton -ένα ρολόι που δύσκολα θα περίμενε κανείς από μια τόσο «παραδοσιακή» μάρκα όπως η Jaquet Droz- είναι το απόλυτο συλλεκτικό αντικείμενο, το οποίο θα κατασκευάζεται ως μοναδικό κομμάτι, σύμφωνα με τις επιθυμίες του εκάστοτε πελάτη.

 

Βασισμένο στο Magic Lotus, του οποίου το animation αναπαριστά έναν μαγευτικό κήπο Ζεν, το Rolling Stones Automaton έχει στο κέντρο του τη σκηνή που περιμένει τους θρυλικούς Stones. Όλα βρίσκονται εκεί: η πεντάχορδη Fender Telecaster του Keith Richards, το μινιμαλιστικό drum set του αείμνηστου Charlie Watts, η Fender Stratocaster του Ronnie Wood, η φυσαρμόνικα του Mick Jagger, πλάι στο μικρόφωνό του.

Τα μουσικά όργανα και οι ενισχυτές τους είναι στην πραγματικότητα μικρά χειροποίητα γλυπτά από ροζ χρυσό, τα οποία έχουν χαραχτεί και ζωγραφιστεί επίσης με το χέρι. Κατόπιν, έχουν τοποθετηθεί στην «κεντρική σκηνή», η οποία διαμορφώνεται σύμφωνα με την επιθυμίες του συλλέκτη, υιοθετώντας τον τίτλο και την εικονογραφία ενός από τα 23 διαθέσιμα albums των Rolling Stones. Στο πρώτο της δείγμα, η Jaquet Droz χρησιμοποιεί το Sticky Fingers, το οποίο κυκλοφόρησε το 1971. Ο τίτλος του επιλεγμένου album και το έτος κυκλοφορίας του βρίσκονται επίσης χαραγμένα στον ρότορα του μηχανισμού, ορατού από το ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού πίσω μέρος της κάσας.

Την εκπληκτικής λεπτομέρειας κεντρική σκηνή περιβάλλει ένας δακτύλιος, διακοσμημένος με τα εξώφυλλα έξι εμβληματικών albums των Rolling Stones – τα οποία επιλέγει πάντα ο πελάτης. Με την πίεση του ενσωματωμένου στην κορώνα μπουτόν, ο δακτύλιος αυτός περιστρέφεται γύρω από την κεντρική σκηνή. Δύο λεπτομέρειες που αξίζουν εδώ την προσοχή είναι το διάσημο Hot Lips logo (με γλώσσα που κινείται δεξιά κι αριστερά) και ο βραχίονας ενός πικάπ, που αντιπροσωπεύει την ένδειξη του power reserve.

Το ρολόι έχει κάσα διαμέτρου 43mm από κόκκινο χρυσό και λειτουργεί με τον αυτόματο Caliber 2653 AT2 της Jaquet Droz, ο οποίος προσφέρει power reserve 68 ωρών. Φοράει υφασμάτινο λουράκι, διακοσμημένο με το λογότυπο των Rolling Stones σε rubber.

More Stories
To εξώφυλλο του τεύχους 7 ζωντανεύει!