Η H. Moser & Cie. δημιουργεί ένα μοναδικό Streamliner

Πιο μαύρο και από το μαύρο, το νέο Streamliner από την H. Moser & Cie. καμουφλάρεται έξυπνα σε μαύρο φόντο

 

Η H. Moser & Cie. τα τελευταία χρόνια έχει βαλθεί να αποδείξει πως η νέα τάση αγκαλιάζει το μίνιμαλ. Ξεκίνησε υπογραμμίζοντας ότι μια μάρκα δεν χρειάζεται λογότυπο για να είναι αναγνωρίσιμη, παρά μόνον χαρακτηριστικό design, στέλνοντας το μήνυμα σε όλες τις μάρκες ότι πρέπει να ωθούν τα όρια και την ευρηματικότητά τους. Τα απλά, κομψά καντράν έγιναν το σήμα κατατεθέν της, και χαρακτηρίζουν πλέον εξολοκλήρου τις συλλογές Endeavor και Pioneer, καθώς και όλες τις special δημιουργίες της και τα joint ventures. Τώρα, ήρθε η σειρά του Streamliner, μια συλλογή της οποίας το design ήταν ήδη αναγνωρίσιμο και χαρακτηριστικό.

Το μοντέλο Streamliner έχει διαδοχικά φορέσει το χαρακτηριστικό smoked καντράν της H. Moser & Cie., σε αποχρώσεις Matrix Green και Funky Blue, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία το καθένα. Διατηρούσε, όμως, μέχρι σήμερα τα έντονα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του: τους δυναμικούς δείκτες και τις φλύαρες ενδείξεις τοποθετημένες σε δακτύλιο περιμετρικά του καντράν. Στο Watches & Wonders, η μάρκα παρουσίασε το χρονογράφο Streamliner σε μια ιδέα “stealth mode”, μια επαναστατική δημιουργία που στοχεύει να ξεπεράσει τα όρια του Vantablack®. Αυτό το μοναδικό κομμάτι εκτέθηκε σε μια ειδική προθήκη στο περί0πτερο της μάρκας.

Η H. Moser & Cie. έχει αποκτήσει τεχνογνωσία μέσα από τη συνεργασία της με τη Vantablack®. Αφού δημιούργησε πολλά μοντέλα με καντράν σε Vantablack®, δοκίμασε τα όρια του υλικού εφαρμόζοντάς το σε ολόκληρο το Streamliner Chronograph Flyback Automatic με αποτέλεσμα ένα κομμάτι που είναι γνωστό ως “Blacker than Black”. Το Streamliner Chronograph καλύπτεται με την πιο μαύρη ουσία που έχει παραχθεί ποτέ τεχνητά, από το καντράν και τη κάσα, μέχρι το ενσωματωμένο μπρασελέ του.

Αποτελούμενο από νανοδομές άνθρακα που απορροφούν το 99,965% του φωτός, το Vantablack® είναι μια εξαιρετικά ευαίσθητη ουσία στον χειρισμό. Αυτό το μοναδικό κομμάτι είναι ακόμα πολύ εύθραυστο για να φορεθεί στον καρπό, αλλά η H. Moser & Cie. μελετά διαφορετικές προσεγγίσεις για το μέλλον, προκειμένου να ενισχύσει τη δομή του Vantablack®, και να το κάνει αρκετά ανθεκτικό στα χτυπήματα. Στόχος του είναι να δημιουργήσει ένα ρολόι που να μπορεί να φορεθεί και να αντέχει στις πολλές και ποικίλες προκλήσεις της καθημερινής ζωής.

Το παρουσίασε σε μία βάση από Vantablack®, με το ρολόι να εξαφανίζεται στο μαύρο φόντο.

 

Περισσότερα για τη μάρκα εδώ.

 

More Stories
BaselWorld 2016: Οι εκτυφλωτικοί λίθοι της Chopard