Δύο νέα smartwatches στην Baselworld

H ConnecteDevice παρουσίασε δύο νέα smartWatches στην φετινή Έκθεση της Βασιλείας, το Cogito Classic και το Cogito Pop, πιστοποιώντας ότι οι κατασκευαστές smartWatch έχουν αρχίσει πλέον να σκέφτονται σοβαρά το θέμα του design. 

To Cogito Classic έχει σχεδιαστεί από τον Γάλλο Xavier Houy. Το ρολόι συνδέεται με μία συσκευή Android ή iOS μέσω της ανάλογης εφαρμογής που θα πρέπει να έχει ο ιδιοκτήτης εγκατεστημένη στο smartphone του. Η ασύρματη επικοινωνία γίνεται μέσω Bluetooth. Στο καντράν της συσκευής εμφανίζονται τα εικονίδια των ειδοποιήσεων μόνο όταν έρχεται κάτι νέο. Το ρολόι είναι αδιάβροχο στα 100 μέτρα και έχει μηχανισμό quartz, ο οποίος αντλεί ενέργεια από μία μπαταρία CR2032. Η τιμή του στις ΗΠΑ υπολογίζεται στα 179 δολάρια. 

Μπορείτε να το δείτε και στο ακόλουθο βίντεο. 

 

Το Cogito Pop είναι όμοιο με το Classic, με πιο κλασικό σχεδιασμό, το οποίο επίσης εμφανίζει τα εικονίδια των ειδοποιήσεων όταν συμβαίνει κάτι στο smartphone, ενώ ο χρήστης μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να χειριστεί την κάμερα του smartphone, να χειριστεί την αναπαραγωγή μουσικής και να δει τα στοιχεία των κλήσεων που λαμβάνει. 

Η ενδεικτική τιμή του στις ΗΠΑ είναι 129 δολάρια και παρακάτω ακολουθεί το promo video του.

More Stories
Interview: Γιάννης Παπαδημητρίου