Η Jaeger-LeCoutlre παρουσιάζει το νέο Master Control Memovox Timer

Η εμβληματική συλλογή Memovox εμπλουτίζεται με το Master Control Memovox Timer σε ροζ χρυσό

 

Η Jaeger-LeCoutlre κυκλοφόρησε το πρώτο ρολόι Memovox το 1950, και έκτοτε, πολλές προσθήκες έγιναν στο σχεδιασμό αλλά και τον μηχανισμό για τη δημιουργία διαφορετικών μοντέλων Memovox κατά τη διάρκεια των δεκαετιών. Το 2020, οι μηχανικοί της manufacture ανέπτυξαν έναν εντελώς νέο μηχανισμό ρύθμισης του alarm- το Memovox Timer. H πρωτότυπη έκδοση με κάσα από ατσάλι είναι πλέον ιδιαίτερα περιζήτητη από τους συλλέκτες, και η μάρκα παρουσιάζει μια ερμηνεία του μοντέλου: το Master Control Memovox Timer σε ροζ χρυσό.

Παρά το γεγονός ότι είναι μία από τις πιο χρήσιμες complication, το ξυπνητήρι συναντάται σπάνια στην ωρολογοποιία.  Η ιστορία του Memovox ξεκίνησε στη δεκαετία του ’50, μια εποχή που ο κόσμος βίωνε έκρηξη της εφευρετικότητας. Σε αυτό το σκηνικό, η Jaeger-LeCoultre εκμεταλλεύτηκε την τεχνογνωσία της στους μηχανισμούς με ήχο για να αναπτύξει ένα ρολόι ξυπνητήρι, κατάλληλο για τις καινοτομίες της εποχής.

Το νέο μοντέλο έρχεται με κάσα διαμέτρου 40mm από ροζ χρυσό, η οποία αποπνέει μια κλασική κομψότητα και διαχωρίζει το μοντέλο από τους προκατόχους του. Η στεφάνη είναι κεκλιμένη και το καντράν φέρει δύο αποχρώσεις, γκρι και μαύρο. Η λειτουργία Timer επιτρέπει στον κάτοχο του ρολογιού να ρυθμίσει το ξυπνητήρι με βάση τον αριθμό των ωρών που πρέπει να περάσουν πριν χτυπήσει. Εναλλακτικά, ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το ξυπνητήρι με τον παραδοσιακό τρόπο, με βάση μια συγκεκριμένη ώρα.

Για την τελευταία γενιά ρολογιών alarm, οι μηχανικοί της μάρκας αναθεώρησαν πλήρως τον Calibre 956, οοποίος – όπως όλα οι μηχανισμοί Jaeger-LeCoultre – είχε σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου in-house. Μέχρι πρόσφατα, τα Memovox είχαν κλειστό Back, στο οποίο ήταν στερεωμένα τα γκονγκ. Ωστόσο, η νέα κάσα Master Control φέρει στο πίσω μέρος κρύσταλλο ζαφειριού, που επιτρέπει στον χρήστη να παρακολουθεί τα σφυριά σε δράση. Η αλλαγή αυτή χρειάστηκε έναν πλήρη επανασχεδιασμό του μηχανισμού κρούσης, με το γκονγκ να βρίσκεται πλέον προσαρτημένο στο πλάι της κάσας.

Ο ανοιχτός ρότορας από ροζ χρυσό, διακοσμημένος με Côtes de Genève για να ταιριάζει με το λεπτό φινίρισμα στις πλάκες κίνησης, εξασφαλίζει ανεμπόδιστη θέα στα χτυπήματα. Ωστόσο, ένα σημαντικό στοιχείο παραμένει αμετάβλητο σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές: ο χαρακτηριστικός ήχος του ξυπνητηριού που έχει ονομαστεί “σχολική καμπάνα”, και προσθέτει στην γοητεία του Memovox.

Το Master Control Memovox Timer σε ροζ χρυσό διατίθεται σε περιορισμένη έκδοση 100 τεμαχίων, διαθέσιμα αποκλειστικά από τις μπουτίκ Jaeger-LeCoultre, έναντι €35.500.

More Stories
Εξαγωγές ελβετικών ρολογιών το 22