Η Swatch τιμά την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

Συμμετέχοντας στον εορτασμό της επετείου 200 χρόνων από τον αγώνα των Ελλήνων για ανεξαρτησία, η Swatch παρουσιάζει δύο special edition σχέδια SwatchxYou, τα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και «Liberty», με την υπογραφή του Έλληνα δημιουργικού graphic designer Παναγιώτη Γ. Φώτου.

Σύμβολα της δόξας και η λέξη «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» αποτελούν πηγή έμπνευσης και δίνουν όνομα στο πρώτο από τα δύο σχέδια. Η αίσθηση της γιορτής ενισχύεται από τις τιμητικές δάφνες να μπλέκονται με τα γράμματα της λέξης ελευθερία, από τα εορταστικά σημαιάκια αλλά και από την επίσημη εορταστική φορεσιά των τσολιάδων που δεσπόζουν στο κέντρο αυτού του πολύχρωμου έργου.

Ο συνδυασμός της παραδοσιακής τεχνικής χρωματισμού που χρησιμοποιούνταν στις γκραβούρες της εποχής συναντά το σύγχρονο, φωτεινά χρωματιστό pop ύφος, χαρακτηριστικό του DNA της Swatch. Σε αυτόν τον καμβά μοναδική πρωταγωνίστρια είναι η φιγούρα της Ελευθερίας, όπως ενσαρκώνεται στη μορφή ενός νεαρού κοριτσιού. Φορώντας στο κεφάλι το δάφνινο στεφάνι, κρατώντας δοξαστικά φύλλα δάφνης, ενδεδυμένη με παραδοσιακή γιορτινή φορεσιά και με γυμνά πέλματα που πατούν απευθείας το ελληνικό χώμα, έχει το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, με μια αισιοδοξία χαρακτηριστική της φύσης του Έλληνα. Η λέξη «Ελευθερία» καθώς και οι χρονολογίες 1821 -2021 σε διάφορα σημεία του καμβά λειτουργούν ως κορωνίδα υπογραμμίζοντας τον επετειακό χαρακτήρα του σχεδίου.

Η Ελλάδα γιορτάζει την Ελευθερία, μια έννοια τόσο αδιαπραγμάτευτα απαραίτητη διαχρονικά αλλά και τόσο μοναδική για τον καθένα μας. H Swatch γιορτάζει μαζί με την Ελλάδα, τη χώρα η οποία σκόρπισε το φως της ιστορίας και του πολιτισμού της στα πέρατα του κόσμου. Τυλίγουμε την Ελευθερία και την Ελλάδα γύρω από τον καρπό μας με ένα μοναδικό ρολόι SwatchxYou.

ΕΛΛΑΣ 1821-2021: Γιορτάζοντας 200 χρόνια από τον Ελληνικό Αγώνα Ανεξαρτησίας

Οι δύο special edition καμβάδες SwatchxYou θα είναι διαθέσιμοι στο διαδικτυακό κατάστημα της Swatch από τις 19 Μαρτίου και για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Λίγα λόγια για τον σχεδιαστή:

Ο Παναγιώτης Γ. Φώτος είναι graphic designer, illustrator και σκηνοθέτης. Ως Art Director και ως Graphic Designer έχει διακρίσεις στο εξωτερικό. Το δικό του creative hot shop, η Black Mamba, βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Η ιστορία της οικογένειάς του και οι προσλαμβάνουσες που είχε από μικρός σε ό,τι έχει σχέση με την Ελληνική Επανάσταση, τον ενέπνευσαν στο σχεδιασμό των καμβάδων SwatchxYou.

Λίγα λόγια για την πλατφόρμα SwatchxYou:

Η πλατφόρμα Swatch X You δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους Swatch fans να δημιουργήσουν το προσωπικό τους ρολόι Swatch! Αφού επιλέξουν το αγαπημένο τους σημείο πάνω σε έναν από τους δύο καμβάδες SwatchxGreece ώστε να δώσουν στο ρολόι τους το βασικό μοτίβο, η διαδικασία εξατομίκευσης συνεχίζεται με την επιλογή χρώματος για το μηχανισμό και για τις ενδείξεις των ωρών. Ένα προσωπικό μήνυμα 15 χαρακτήρων στο πίσω μέρος της κάσας του ρολογιού ολοκληρώνει τη διαδικασία. Το απολύτως εξατομικευμένο ρολόι SwatchxYou με το ξεχωριστά «Ελληνικό» touch είναι πλέον έτοιμο να τυλιχτεί γύρω από τον καρπό του δημιουργού του.

 

 

More Stories
Skeleton ρολόι από την Cartier