Αντιμέτωπη με χρεοκοπία η HYT

H υπερ-εξειδικευμένη ελβετική εταιρεία που είναι διάσημη για τα εκείνα τα σπάνια ρολόγια που λένε χρόνο μέσω τριχοειδών αγγείων, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης.

Σύμφωνα με μια επιστολή που δημοσιεύτηκε στο φόρουμ του Watchuseek, υπογεγραμμένη από τον πρόεδρο, Patrick Berdoz και τον COO, Michel Nieto, η HYT δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει το κεφάλαιο που χρειαζόταν, “λόγω της απόφραξης από τους θεσμικούς της μετόχους”. Ο Nieto θα πάρει τώρα τα ηνία ως CEO σε μια προσπάθεια να διασώσει την μάρκα από το χείλος της κατάρρευσης.

Η ΗΥΤ ιδρύθηκε το 2012 υπό την ηγεσία του Gregory Dourde, ο οποίος απομακρύνεται από τον ρόλο του ως Διευθύνων Σύμβουλος για να επικεντρωθεί πλέον στη συνεργασία με την Preciflex, μια εταιρεία η οποία στο παρελθόν ήταν πελάτης της HYT. Σύμφωνα με το συνδρομητικό ελβετικό πρακτορείο Business Montres, η Preciflex θα επικεντρωθεί πλέον στη χρήση μικροελεγχόμενων υγρών σε ιατρικές λύσεις (σαφώς, μια πολύ πιο προσοδοφόρα προσπάθεια).

Το service στους ιδιοκτήτες των μοντέλων HYT θα εκτελείται πλέον από την Preciflex. Δυστυχώς, και μάλλον ειρωνικά για εκείνους που πιθανόν θέλουν να απαρνηθούν το ρευστό χρονομετρητή τους, τα νέα δεν είναι ευοίωνα. Οι τιμές στην αγορά των μεταχειρισμένων έχουν πέσει πολύ κάτω από το επίπεδο της λιανικής. Το HYT H0, ένα μοντέλο που υπάρχιε σε 15 κομμάτια σε όλο τον κόσμο, η λιανική τιμή του το 2017 άγγιζε τα 39.000 δολάρια και σήμερα πωλείται για 28.950 δολάρια στο Watchbox, ενώ το HYT H1 Black, που η λιανική τιμή του το 2012 ήταν 59.000 δολάρια τώρα πωλείται για λίγο παραπάνω από 44.000 στην έκδοση Titanium DLC στο Jomashop.

(Πηγή: Robb Report)

HYT Skull Green Eye and Red Eye

Περισσότερες πληροφορίες για την ΗΥΤ εδώ.

More Stories
H Γη και η Σελήνη στο ίδιο καντράν