H Hublot στηρίζει το Polar Pod στην εξερεύνηση του Νότιου Ωκεανού

Στο πλαίσιο του προγράμματος HUBLOT Xplorations, η ελβετική manufacture ξεκίνησε μια νέα συνεργασία με την αποστολή Polar Pod

 

Πρόκειται για ένα οικολογικό σκάφος μηδενικών εκπομπών που σχεδιάστηκε από τον Γάλλο εξερευνητή και περιβαλλοντολόγο Jean-Louis Etienne για να εξερευνήσει τον Νότιο Ωκεανό που περιβάλλει την Ανταρκτική. Αυτός ο Ωκεανός θεωρείται η κύρια ωκεάνια δεξαμενή άνθρακα του πλανήτη και επηρεάζει το κλίμα, καθώς δεσμεύει το 50% του διοξειδίου του άνθρακα που απορροφάται από όλους τους ωκεανούς του κόσμου, αλλά και σπίτι για μια ανεξερεύνητη θαλάσσια βιοποικιλότητα που εξακολουθεί να είναι ελάχιστα κατανοητή, μια και δεν έχει γίνει ποτέ μέχρι σήμερα αντικείμενο έρευνας. Αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στον Ινδικό, τον Ειρηνικό και τον Ατλαντικό ωκεανό.

Το πλοίο Polar Pod αποτελεί πνευματικό παιδί του Jean-Louis Etienne, ο οποίος είναι ο πρώτος άνθρωπος που έφτασε μόνος του στον Βόρειο Πόλο, και θα επιφορτιστεί με εξερεύνηση των του ‘Furious Fifties’, όπως ονομάστηκε η συγκεκριμένη περιοχή, λόγω των ισχυρών ανέμων που την χαρακτηρίζουν. Η ανθεκτικότητά του στις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν οφείλεται στον κατακόρυφο σχεδιασμό του. Πιο συγκεκριμένα θα έχει ύψος 100 μέτρα, με βύθισμα 80μ, και θα σταθεροποιείται από 150 τόνους έρματος (βαρύ υλικό που τοποθετείται στη βάση πλωτών για να εξασφαλίσει σταθερότητα). Το σκάφος δεν θα διαθέτει κινητήρα, αλλά θα κινείται από το κυκλικό ρεύμα της Ανταρκτικής, ενώ έξι ανεμογεννήτριες έχουν επιφορτιστεί με την τροφοδοσία της απαραίτητης ενέργειας.  Το Polar Pod θα είναι εξοπλισμένο με ειδικά όργανα, που επιτρέπουν τη συνεχή συλλογή δεδομένων σχετικά με τη βιοποικιλότητα, τα θαλάσσια ρεύματα, τα ποσοστά ρύπανσης και τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ ατμόσφαιρας και ωκεανού.

Στη συνέχεια αυτά θα διατίθενται στη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Η έρευνα θα συντονίζεται από το CNRS (Γαλλικό Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας) σε συνεργασία με το CNES (Γαλλικό Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Μελετών) και το Ifremer (Γαλλικό Εθνικό Ινστιτούτο για την Επιστήμη των Ωκεανών) και θα περιλαμβάνει συνεισφορές επιστημόνων από 43 ιδρύματα και πανεπιστήμια από 12 συνολικά χώρες. Επιπλέον, βίντεο και εκθέσεις θα είναι διαθέσιμα σε μαθητές σε όλο το κόσμο.

Η κατασκευή του Polar Pod θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2022, και αναμένεται να απελευθερωθείς τη θάλασσα στα τέλη του 2023. Η αποστολή αναμένεται να διαρκέσει τρία χρόνια και το πλήρωμα θα εναλλάσσεται κάθε δύο μήνες.

Ο Jean-Louis Etienne είπε χαρακτηριστικά: «Το να τολμάς σημαίνει να σπρώχνεις τη φαντασία σου πέρα ​​από βεβαιότητες και γνωστά όρια. Είναι επίσης να δημιουργείς ευκαιρίες και να τις μοιράζεσαι με αυτούς που τολμούν μαζί σου. Και η Hublot τολμά. Σύντομα, στο ναυπηγείο, η κατασκευή του Polar Pod θα ολοκληρωθεί και θα ξεκινήσει για να ανακαλύψει τις τεράστιες εκτάσεις του Νότιου Ωκεανού. H βοήθεια της Hublot θα συμβάλει στην επιτυχία της αποστολής. Τα δεδομένα και οι παρατηρήσεις που θα συλλέξουμε θα διατεθούν σε ολόκληρη τη διεθνή επιστημονική κοινότητα».

Η μάρκα σκοπεύει να εμπλακεί ενεργά στο έργο του Polar Pod, Με σεβασμό στη ναυτική της κληρονομιά και για να ενισχύσει το προφίλ της κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας.  ένα έργο στο οποίο η Hublot σκοπεύει να εμπλακεί πλήρως. Στόχος της είναι να δημιουργήσει υλικό από τα παρασκήνια, τόσο της δημιουργίας του σκάφους όσο και της προετοιμασίας για την αποστολή, αλλά και να διαδώσει τη σημαντική αυτή προσπάθεια.

Ο CEO της Hublot, Ricardo Guadalupe δήλωσε για αυτή τη συνεργασία: «Η ζωή στη Γη ξεκίνησε στους ωκεανούς, ωστόσο έχουν ακόμα τόσα πολλά να μας διδάξουν. Συμμετέχοντας στην αποστολή Polar Pod του Jean-Louis Etienne, η Hublot θέλησε να συμβάλει στην κατανόηση του πλανήτη μας, το σημείο εκκίνησης για τη λήψη των σωστών αποφάσεων για το μέλλον όλων μας. Με αυτό το έργο, επιστρέφουμε επίσης στις θαλάσσιες ρίζες μας, που είναι η πηγή του ίδιου του ονόματός μας».

Περισσότερες πληροφορίες για την Hublot εδώ.

More Stories
H Omega στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 24