Τα νέα, συλλεκτικά Octo Roma του οίκου Bvlgari

Το maison εισέρχεται δυναμικά στη νέα χρονιά με δύο μοντέλα υψηλής τεχνικής πολυπλοκότητας

Φαίνεται σαν να έχουν περάσει αιώνες από την πρώτη Εβδομάδα Ωρολογοποιίας του ομίλου LVMH, λίγο πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, τον Γενάρη του 2019. Τότε, ήταν ένα πολλά υποσχόμενο event, πλημμυρισμένο στη χλιδή του Bvlgari Resort στο Ντουμπάι, προπομπός των παρουσιάσεων των τεσσάρων μεγάλων μαρκών του γκρουπ -Bvlgari, Hublot, TAG Heuer και Zenith- στις μεγάλες εκθέσεις της χρονιάς.

Το LVMH Watch Week, τον περασμένο και τον φετινό Γενάρη, ήρθε κοντά μας σε ψηφιακή μορφή. Τα πράγματα έχουν ήδη αλλάξει, ίσως όχι μόνον λόγω πανδημίας, καθώς η Bvlgari απέχει φέτος από το Watches & Wonders, την κεντρική έκθεση ωρολογοποιίας της χρονιάς. Οι επόμενες κινήσεις του maison παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό, αν και όλα δείχνουν πως θα προχωρήσει σε μια αποκλειστικά δική του εκδήλωση για την παρουσίαση των μοντέλων του 2022.

Παρά ταύτα, στο (ελπίζουμε τελευταίο) διαδικτυακό LVMH Watch Week, ο οίκος Bvlgari έλαμψε με μια σειρά από πολυτελή Serpenti, σαγηνευτικά Lvcea και over-the-top Octo Roma, τα οποία διεγείρουν το ενδιαφέρουν μας για τις παρουσιάσεις που θ’ ακολουθήσουν – όταν και όπου γίνει αυτό.

Την παρούσα στιγμή, έχουμε μπροστά μας δυο συλλεκτικά Octo Roma, των οποίων η τεχνική είναι εστιασμένη στον κρυστάλλινο ήχο – συνδυασμένο με το τολμηρό design, τα εντυπωσιακά χρώματα και τη λάμψη λίθων πολλών καρατίων. Σε περιορισμένη έκδοση 30 κομματιών, το Octo Roma Blue Carillon Tourbillon έρχεται σε κάσα από πλατίνα διαμέτρου 44mm, η οποία έχει σχεδιαστεί ως ιδεώδες ηχείο για το minute repeater που φιλοξενεί εντός της. Με το ύψος συγκρατημένο στα 12,83mm, το προφίλ της φέρει τρία ανοίγματα, τα οποία αντιστοιχούν στα τρία γκονγκ του ηχητικού μηχανισμού, επιτρέποντας στον ήχο να ταξιδεύει από το εσωτερικό της ως τα αυτιά μας.

Με ιδεώδεις -για το είδος του- αναλογίες, το ρολόι εντυπωσιάζει χάρη στο κομψό κοντράστ του πολύτιμου μετάλλου με την μπλε σχάρα που καλύπτει, στην όψη του καντράν, τον skeleton μηχανισμό, ο οποίος φέρει επίσης γέφυρες φινιρισμένες με μπλε χρώμα. Κουρδιστός στο χέρι, ο Caliber BVL428 συνδυάζει το minute repeater (με τρία σετ σφυράκια και γκονγκ) με το signature carillon tourbillon του οίκου. Αποτελούμενος από 432 μέρη, εκτελεί 21.600 ταλαντώσεις/ώρα και προσφέρει γενναιόδωρο power reserve 75 ωρών.

Ακόμη πιο ιδιαίτερη περίπτωση είναι το Octo Roma Emerald Grande Sonnerie. Είναι ένα μοναδικό κομμάτι, όχι μόνο λόγω της τεχνικής του πολυπλοκότητας, αλλά και εξαιτίας της αξίας των λίθων που το στολίζουν, με βάρος που ξεπερνά τα 30 καράτια και εκτοξεύει την τιμή πώλησής του στο €1.600.000.

Κατασκευασμένη από λευκό χρυσό 18Κ, η κάσα έχει διάμετρο 44mm και είναι σεταρισμένη με 374 διαμάντια κοπής baguette και βάρους, περίπου, 22,86cts. Φέρει στεφάνη διακοσμημένη με 72 σμαράγδια από τη Ζάμπια, επίσης σε κοπή baguette, βάρους 7,28cts. Διαμάντια κοπής baguette λάμπουν και στο καντράν, σεταρισμένα σε ακτινωτή διάταξη.

Δείγμα της υψηλής τεχνικής του οίκου στην κατηγορία των μηχανισμών με ηχητικό μηχανισμό, ο αυτόματος Caliber BVL703, υποστηρίζει grande και petite sonnerie με τέσσερα σφυράκια. Αποτελούμενος από 732 εξαρτήματα, εκτελεί 21.600 ταλαντώσεις/ώρα και είναι, κατά δήλωση της Bvlgari, ο πιο πολύπλοκος μηχανισμός της, ο οποίος απαιτεί 9 μήνες συναρμολόγησης από έναν master ωρολογοποιό.

Περισσότερες πληροφορίες για την Bvlgari εδώ.

More Stories
Βίντεο hands-on με το Raymond Weil Freelancer