Οι νέες δημιουργίες της Zenith αποκαλύπτονται στην LVMH Watch Week 2022

Δίπλα στους άλλους μεγάλους οίκους του group, η Zenith παρουσιάζει τις φετινές της δημιουργίες

 

Οι Zenith, Hulot, Bvlgari και TAG Heuer παρουσιάζονται ενωμένες για ακόμα μια φορά, στη ψηφιακή Watch Week του LVMH Group. Οι μάρκες επιστρατεύουν μια σειρά από ψηφιακές εκδηλώσεις και παρουσιάσεις, που θα υποστηριχθούν από φυσικές παρουσιάσεις στις τοπικές αγορές.

Φέτος, για τη Zenith, πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η σειρά DEFY, η οποία αποτελεί τον καμβά της manufacture για καινοτομία τόσο τεχνολογική όσο και σχεδιαστική. Η νέα συλλογή DEFY Skyline κλέβει τη παράσταση, καθώς βασίζεται στην κληρονομιά, τη στιβαρότητα και την απόδοση που χαρακτήριζε από τη πρώτη στιγμή της δημιουργίας τους τα ρολόγια τσέπης Zenith «Defi», που έκαναν την εμφάνισή τους στις αρχές του 20ου αιώνα.

Η μάρκα ποντάρει στο νέο DEFY Skyline, να αντέξει στη δοκιμασία του κοινού και να πάρει τη θέση του δίπλα στα υπόλοιπα βασικά μοντέλα Zenith. Για τη δημιουργία του η manufacture επανερμήνευσε το DEFY A3642 του 1969, φέρνοντάς το σε ένα σύγχρονο πλαίσιο, ενώ η απόδοσή του χαρακτηρίζεται από τον τελευταίας γενιάς μηχανισμό El Primero.

O Julien Tornare, CEO της Zenith, μοιράστηκε τις σκέψεις του σχετικά με το DEFY Skyline: «Μετά από πολύ χρόνο που αφιερώσαμε στην τελειοποίηση του σχεδιασμού, των αναλογιών και της ακρίβειας, η ομάδα μου και εγώ είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για τον τρόπο που εξελίχθηκε το DEFY Skyline. Είναι η πιο αγνή έκφραση της σύγχρονης σειράς DEFY που ξεχωρίζει χωρίς ποτέ να αισθάνεται εκτός τόπου και πραγματικά σταθεροποιεί τη θέση της DEFY στην πρώτη γραμμή του μέλλοντος της ωρολογοποιίας».

Κομψός, αρρενωπός σχεδιασμός και υψηλές αποδόσεις χαρακτηρίζουν τη σειρά. Η αρχιτεκτονική και πολύπλευρη σιλουέτα του αντλεί έμπνευση από το οκταγωνικό σχήμα των πρώτων μοντέλων DEFY. Έρχεται με κάσα διαμέτρου 41mm από ανοξείδωτο ατσάλι και στεφάνη με 12 πλευρές – όσες και οι ενδείξεις της ώρας. Φέρει βιδωτή κορώνα στολισμένη με το αστέρι της Zenith, και είναι αδιάβροχο στα 100μ.

Αντλώντας έμπνευση από τον φαινομενικά ακίνητο νυχτερινό ουρανό της πόλης, το καντράν είναι γεωμετρικά δομημένο και φέρει αστέρια τοποθετημένα σε γραμμικό μοτίβο, τα αστέρια με τις τέσσερις ακτίνες που αναπαριστούν το λογότυπο Zenith “double Z” της δεκαετίας του 60. Διατίθεται σε 3 διαφορετικές αποχρώσεις, ασημί, μπλε και μαύρο, με τα δευτερόλεπτα να διαβάζονται σε υποκαντράν στο 8 και η ημερομηνία σε παράθυρο στο 3.

Στην καρδιά του χτυπά ο αυτόματος μηχανισμός El Primero 3620 που προσφέρει power reserve 60 ωρών και πραγματοποιεί 36.000 ταλαντώσεις/ώρα. Συνδυάζεται με ατσάλινο μπρασελέ, ενώ διατίθεται και λουράκι σιλικόνης σε τρεις αποχρώσεις: χακί, μπλε και μαύρο.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Zenith εδώ.

More Stories
O Ryan Harrison αναδεικνύεται νικητής