Η Parmigiani Fleurier τιμά τα γενέθλια του ιδρυτή της

Με το ρολόι τσέπης L’ Armoriale, η μάρκα μάς ταξιδεύει σ’ ένα αναγεννησιακό παλάτι της Λομβαρδίας

 

Νέο μέλος της συλλογής Objets d’Art και, φυσικά, μοναδικό κομμάτι, το L’Armoriale δημιουργήθηκε προς τιμή των γενεθλίων του Michel Parmigiani και γιορτάζει την ιταλική καταγωγή του. Το project εμπνεύστηκε ο CEO της Parmigiani Fleurier, Guido Terreni, ύστερα από ένα ταξίδι του στον ιταλικό Βορρά, στη διάρκεια του οποίου επισκέφτηκε την αναγεννησιακή Μάντοβα και το ξακουστό για τις τοιχογραφίες του palazzo Te.

Για τη δημιουργία του L’Armoriale, η Parmigiani Fleurier προσκάλεσε τέσσερις καταξιωμένους δεξιοτέχνες της βιομηχανίας: τους χαράκτες Eddy Jacquet και Christophe Blandenier, την καλλιτέχνη του σμάλτου Vanessa Lecci και τον κατασκευαστή αλυσίδων Laurent Jolliet, έναν από τους τελευταίους maitres του είδους.

Διαμέτρου 58,2mm, η κάσα του ρολογιού είναι κατασκευασμένη από λευκό χρυσό 18Κ, διακοσμημένο με περίτεχνα εγχάρακτα μοτίβα. Την παράσταση κλέβει το καπάκι της, διακοσμημένο με μια μινιατούρα του ελικοειδούς μοτίβου που κοσμεί το δάπεδο της Αίθουσας των Γιγάντων στο palazzo Te. Ο συνδυασμός του εγχάρακτου μοτίβου με τα σμάλτα (σε κίτρινο, κόκκινο και καφέ χρώμα) που πληρούν τις κοιλότητές του δημιουργεί ένα απολαυστικό εφέ βάθους και υφής.

Επίσης από λευκό χρυσό 18Κ, το καντράν του L’Armoriale είναι φινιρισμένο σε σκούρο καφέ χρώμα με εγχάρακτα μοτίβα mezzo vibrato. Την προσοχή αξίζει η ένδειξη των φάσεων της σελήνης, με σφυρήλατα φεγγάρια σε ουρανό από αβεντουρίνη, αλλά και οι δακτύλιοι που οριοθετούν τις ενδείξεις, οι οποίοι φέρουν χαράξεις που αντανακλούν τα μοτίβα στην κάσα.

Ο κουρδιστός στο χέρι Caliber PF993 που εξοπλίζει το ρολόι είναι ένας ιστορικός μηχανισμός, που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1890 και φέρει την υπογραφή της A. Golay Leresche & Fils από τη Γενεύη, συνδυάζοντας χρονογράφο και minute repeater. Είναι ένας μηχανισμός τον οποίο αποκατέστησε ο Michel Parmigiani το 1985, προσθέτοντας μάλιστα στις λειτουργίες του την complication του διηνεκούς ημερολογίου. Αποτελούμενος από 375 εξαρτήματα, εκτελεί 18.000 ταλαντώσεις/ώρα, ενώ προσφέρει power reserve 30 ωρών.

Διάθεση: www.parmigiani.com

More Stories
Jacob & Co: Astronomia Revolution