Γνωρίστε τη νέα συλλογή κοσμημάτων BRILL

Εμπνευσμένη από τη συμμετρία της κοπής brilliant, η νέα σειρά κοσμημάτων Brill σας προσκαλεί να την γνωρίσετε

 

Πνευματικό παιδί του Χρήστου Λιόντου, του επιτυχημένου κοσμηματοπώλη από την Κρήτη, η συλλογή κοσμημάτων Brill είναι η απάντηση στις απαιτήσεις της σύγχρονης γυναίκας. Περιλαμβάνει πολυμορφικά παντατίφ και βραχιόλια, αλλά και κομψά δαχτυλίδια, που ενσαρκώνουν μια πρωτοποριακή ιδέα που γεννήθηκε σε ένα ταξίδι του Χρήστου Λιόντου στο Παρίσι.

Ο ίδιος περιγράφει τη στιγμή της έμπνευσης: «Το Παρίσι είναι μαγικό, όσες φορές και να το επισκεφτείς θα ανακαλύψεις κάτι καινούργιο. Μια ηλιόλουστη μέρα του Γενάρη, βρέθηκα στον εξώστη της Αψίδας του Θριάμβου, στο κέντρο του Παρισιού. Από ψηλά, μαγεύτηκα από την απόλυτη γεωμετρία των δρόμων, που κατέληγαν σε αυτή, και αυτό μου έφερε στον νου την επιφάνεια ενός διαμαντιού κοπής brilliant.

Έτσι εμπνεύστηκα το Brill». Το brilliant είναι το πιο δημοφιλές σχέδιο κοπής στα διαμάντια. Διαθέτει 57 όψεις, οι οποίες βελτιστοποιούν τη διάθλαση του φωτός και προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή αντανάκλασή του, δηλαδή τη μεγαλύτερη λάμψη. Γι’ αυτό το 95% των διαμαντιών κόβονται σε κοπή brilliant, ονομασία που πλέον είναι συνυφασμένη με τον συγκεκριμένο λίθο.

Τα κοσμήματα Brill έχουν κρατήσει τη χαρακτηριστική εμφάνιση του επάνω μέρους της κοπής -χωρίς τον κώνο-, μεταφέροντάς τη σε χρωματιστούς ημιπολύτιμους λίθους. Κατασκευασμένα από χρυσό 18Κ, τα παντατίφ και τα βραχιόλια αλλάζουν ανάλογα με τη διάθεση, καθώς φέρουν διαφορετικό λίθο σε κάθε όψη. Φορέστε τα μόνα τους ή σε layering για να πετύχετε το στυλ που σας ταιριάζει.

Διάθεση / Available at: Croessus

More Stories
The art of engraving