Η νέα μπουτίκ Franck Muller στην Αθήνα

Ο απόλυτος προορισμός για τους λάτρεις του οίκου βρίσκεται στο πιο όμορφο σημείο του Κολωνακίου

 

Η νέα μπουτίκ Franck Muller είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση στο σύμπαν των κοσμηματοπωλείων της Αθήνας. Τοποθετημένη στρατηγικά στη γωνία Βουκουρεστίου 21 και Βαλαωρίτου, έλκει την προσοχή χάρη στο design της, το οποίο αντικατοπτρίζει τον μοναδικό χαρακτήρα των ρολογιών Franck Muller.

Σχεδιασμένος από το αθηναϊκό στούντιο Keno Arena, ο χώρος συνδυάζει τα δύο θεμελιώδη στοιχεία της προσωπικότητας του οίκου: την Πολυτέλεια και τον Δυναμισμό. Εμφανώς εμπνευσμένος από τα ρολόγια της συλλογής Vanguard, υιοθετεί το signature σχήμα tonneau της κάσας Franck Muller. Ξεκινώντας από τα μπρούντζινα πλαίσια των παραθύρων και καταλήγοντας στα δάπεδα, τους τοίχους και τις βιτρίνες, η καμπύλη είναι η βασική γραμμή σχεδιασμού, με κάθε λεπτομέρεια να αναδεικνύει τη μάρκα και τα προϊόντα της.

Ακόμη και τα υλικά εκφράζουν την πολύπλευρη προσωπικότητα Franck Muller. Για παράδειγμα, το γκρίζο μάρμαρο Pietra Grey που ντύνει την πρόσοψη και τους εσωτερικούς χώρους της μπουτίκ αντικατοπτρίζει την πολυτέλεια των προϊόντων της μάρκας, ενώ οι λεπτομέρειες από μπρούντζο αποτελούν αναφορά στην πολυπλοκότητα των μηχανισμών της.

Αίσθηση προκαλούν οι δύο ψηφιακές οθόνες που έχουν ενσωματωθεί στο design, μία στην οροφή της μπουτίκ και άλλη μία σε ένα από τα σαλόνια εξυπηρέτησης των πελατών, οι οποίες προσθέτουν το στοιχείο της κίνησης και υπαινίσσονται την υψηλή τεχνολογία που διατρέχει όλες τις συλλογές Franck Muller. Τέλος, το φινίρισμα από επεξεργασμένη και μελετημένη τσιμεντοκονία εκφράζει το σπορ ύφος των ρολογιών της σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα κατασκευής τους.

Διεύθυνση: Βουκουρεστίου 21 και Βαλαωρίτου, Αθήνα

More Stories
H IWC μας παρουσιάζει τα κομμάτια της σειράς Ingenieur