Zenith Defy Extreme Desert Edition: Ιδανικό για ακραία περιβάλλοντα

Στους τόνους της άμμου και των βράχων των αμερικανικών ερήμων, το ρολόι αυτό είναι το πρώτο limited edition της συλλογής Defy Extreme, προπομπός μιας σειράς μοντέλων εμπνευσμένων από ακραία περιβάλλοντα.

Κατασκευασμένη για ρωμαλέους καρπούς, η κάσα του Defy Extreme έχει διάμετρο 45mm και είναι κατασκευασμένη από βουρτσισμένο τιτάνιο. Το υλικό που περιβάλλει τα μπουτόν για τις λειτουργίες του χρονογράφου και τη στεφάνη είναι ένα είδος αδιαφανή, μπλε γκρι χαλαζία που ονομάζεται «μάτι του γερακιού» και ανακαλεί το περήφανο πτηνό που συνοδεύει, αιώνες τώρα, τους νομάδες της ερήμου.

Η κατεργασία του, που έχει γίνει με το χέρι, αποτελεί μια παγκόσμια πρώτη στην ωρολογοποιία. Δεδομένου δε ότι κάθε λίθος έχει διαφορετική απόχρωση και διαφορετικά «νερά», κάθε ρολόι στο οποίο έχει χρησιμοποιηθεί μπορεί να θεωρείται μοναδικό κομμάτι. Κατασκευασμένο από φιμέ κρύσταλλο ζαφειριού, το skeleton καντράν προσφέρει οπτική πρόσβαση στον μηχανισμό-παραλλαγή του El Primero που χτυπά στα ενδότερα.

Με περιγράμματα σε μπεζ χρώμα, τα υποκαντράν για τις ενδείξεις του χρονογράφου, τα μικρά δευτερόλεπτα και την ένδειξη του power reserve (του χρονογράφου) σκεπάζονται με χρωματισμένο κρύσταλλο ζαφειριού και συμπληρώνονται με φωσφορίζοντες, μπεζ δείκτες και ενδείξεις. Το ρολόι φοράει μπρασελέ από τιτάνιο και διατίθεται με ανθεκτικά λουράκια από μαύρο Velcro ή μπεζ rubber, τα οποία ο χρήστης μπορεί να εναλλάσσει χρησιμοποιώντας το σύστημα γρήγορης αλλαγής στο πίσω μέρος της κάσας.

Ο υψηλής τεχνικής μηχανισμός που εξοπλίζει το ρολόι είναι ο γνωστός μας αυτόματος Caliber El Primero 9004, ο οποίος διαθέτει δύο escapements: ένα για τις συμβατικές λειτουργίες του ρολογιού (36.000 ταλαντώσεις/ώρα) και ένα για τον χρονογράφο (360.000 ταλαντώσεις/δευτερόλεπτο), ο οποίος καταγράφει τον χρόνο ως το πλησιέστερο 1/100ό του δευτερολέπτου – πράγμα που σημαίνει ότι ο κεντρικός δείκτης των δευτερολέπτων εκτελεί μία πλήρη περιστροφή ανά δευτερόλεπτο. Φέρει 53 λίθους και προσφέρει power reserve 50 ωρών (για τις συμβατικές λειτουργίες του ρολογιού). Το λανσάρισμα του Defy Extreme Desert συνοδεύεται από την περιοδεύουσα έκθεση μιας σειράς φωτογραφιών του Kourosh Keynejad, οι οποίες ελήφθησαν στις ερήμους Μεγάλη Λεκάνη, Μοχάβι, Σονόρα και Τσιουάουα της Βορείου Αμερικής.

Περισσότερες πληροφορίες για την Zenith εδώ

 

More Stories
Νέος διευθυντής της Emirates στην Ελλάδα