Στο εκλεπτυσμένο σύμπαν του Vacheron Constantin Traditionnelle Split-Seconds Chronograph

Ο νέος χρονογράφος  της Vacheron Constantin είναι ένα τέλειο δείγμα κλασικής ωρολογοποιίας, το οποίο συνδυάζει την υψηλή μηχανική πολυπλοκότητα με τη σπανιότητα, το λεπτομερές φινίρισμα και τις ευγενέστερες πρώτες ύλες.

Σε περιορισμένη έκδοση 15 κομματιών, ανήκει στη συλλογή Excellence Platine, η οποία αποτελείται αποκλειστικά από συλλεκτικές σειρές ρολογιών κατασκευασμένων από πλατίνα 950: από την κάσα, τη στεφάνη, το καντράν, την κορώνα και την μπούκλα μέχρι την κλωστή από πλατίνα και μετάξι με την οποία είναι ραμμένο το λουράκι. Από το φίνο Grainé στο καντράν -διακριτικά σφραγισμένο με το σήμα «Pt950» στο 4- μέχρι τις γυαλισμένες πτυχές της κορώνας και τον οδοντωτό δακτύλιο που στεφανώνει το back, το ρολόι είναι μια εκλεπτυσμένη δημιουργία Υψηλής Ωρολογοποίας, σύνθετη και συγχρόνως απλή, χωρίς καμία διάθεση εκζήτησης.

Η αληθινή αξία του, ωστόσο, και η σπανιότητά του βρίσκονται σ’ αυτό που υπάρχει «μέσα». Στον Caliber 3500, ο οποίος λανσαρίστηκε το 2015, στα 260ά γενέθλια της manufacture, εξοπλίζοντας τον Ultra-Thin Grande Complication Chronograph, highlight της νέας τότε συλλογής Harmony, σε limited edition 10 κομματιών. Ένας caliber, ο οποίος κατέρριψε χωρίς τυμπανοκρουσίες το ρεκόρ του λεπτότερου μηχανισμού χρονογράφου monopoussoir split-seconds και μετά αποσύρθηκε για να εμφανιστεί ξανά μόλις φέτος, αυτή τη φορά σ’ ένα limited edition 15 κομματιών.

Ορατή από το ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού πίσω μέρος της κάσας, η οπίσθια όψη του μηχανισμού είναι ένα αληθινό υπερθέαμα. Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται ο περιφερειακός ρότορας από χρυσό 22Κ, διακοσμημένος με μοτίβα εμπνευσμένα από τον Σταυρό της Μάλτας. Αναρτημένος σε ρουλεμάν, συμβάλλει στην επίτευξη πάχους μόλις 5,2mm, και φορτίζει τον μηχανισμό αποτελεσματικά χωρίς να εμποδίζει τη θέα στον λαβύρινθο από τροχούς, μοχλούς και ελατήρια, που αλληλεπιδρούν με απόλυτη ακρίβεια.

Ιδιαίτερα με την ενεργοποίηση της λειτουργίας split-seconds, που απαιτεί τον τέλειο συντονισμό των δύο column wheels, αλλά και του μηχανισμού που χωρίζει και ενώνει ξανά τους δύο κεντρικούς δείκτες του χρονογράφου. Σημειώστε πως το ρολόι αποτελεί μέρος της φετινής θεματολογίας της Vacheron Constantin «Classic with a Twist», που τιμά την παράδοσή της και φλερτάρει με το απροσδόκητο.

Περισσότερες πληροφορίες για την Vacheron Constantin εδώ.

Αντιπρόσωπος: S. Paladjian & Co. 

 

More Stories
H Co-Axial Exhibition της Omega στη Σεούλ