Το κλασικό Traditionelle Complete Calendar της Vacheron Constantin αποκτά νέα εμφάνιση

Η Vacheron Constantin εφαρμόζει μια κομψή, καθαρή, και σύγχρονη γκρι αισθητική σε ένα κλασικό ρολόι, και παρουσιάζει το νέο της Traditionelle Complete Calendar.

Μια σύγχρονη έκφραση της κλασικής και παραδοσιακής ωρολογοποιίας, η συλλογή Traditionnelle της Vacheron Constantin είναι γεμάτη αναφορές στην εποχή που, οι ωρολογοποιοί της Γενεύης ξεκίνησαν να ασκούν το επάγγελμά τους κατά την Εποχή του Διαφωτισμού. Όπως τα ρολόγια εκείνης της εποχής, έτσι και αυτό το νέο μοντέλο διακρίνεται για την καθαρότητα του στυλ και για την τέλεια αναγνωσιμότητα των complications. Το νέο Traditionnelle Complete Calendar – του οποίου η βασική complication είναι επίσης γνωστή ως τριπλό ημερολόγιο – υποδεικνύει την ημερομηνία, την ημέρα και τον μήνα, και τις φάσεις της σελήνης. Η στρογγυλή κάσα με την αυλακωτή πλάτη της, η διακριτική στεφάνη, η κλασική railway μινουτιέρα, οι dauphin δείκτες σε λευκό χρυσό 18 καρατίων, μαζί με τον ξεχωριστό δείκτη για την ημερομηνία, είναι στοιχεία εμποτισμένα με τον πραγματισμό της ωρολογοποιίας της δεκαετίας του 1920, ο οποίος απαιτούσε όχι μόνο την λειτουργικότητα αλλά και την αισθητική σε ένα ρολόι, για να εξυπηρετήσει πλήρως την υπαρξή του.

Το ρολόι, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο σε ροζ χρυσό 18 καρατίων, κυκλοφορεί τώρα σε κάσα 41mm από λευκό χρυσό 18 καρατίων και διαθέτει γκρι καντράν με βελούδινο φινίρισμα. Αυτός ο νέος τόνος του δίνει ένα σύγχρονο look που τονίζει τη δομή των παραθύρων του. Σε αντίθεση με τα τυπικά τριπλά ημερολόγια, τα παράθυρα ημέρας και μήνα είναι τοποθετημένα στις απέναντι πλευρές του καντράν, στο 9 και στο 3, με την ημερολογιακή κλίμακα να τρέχει γύρω από την μινουτιέρα, ενώ η φάση της σελήνης εμφανίζεται στο κάτω μέρος του καντράν.

Το Traditionnelle Complete Calendar τροφοδοτείται από τον αυτόματο Caliber 2460 QCL/1. Αυτός ο τύπος ημερολογίου σε τρία παράθυρα αντιπροσωπεύει μια complication η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κληρονομιάς της manufacture. O Caliber 2460 QCL/1 με τα 308 εξαρτήματά του είναι μια εξελιγμένη έκδοση του Caliber 2450, του πρώτου αυτόματου μηχανισμού που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου από την Vacheron Constantin. Εξοπλισμένος με stop-seconds μηχανισμό, έχει power reserve 40 ωρών και – εκτός από τις τριπλές ημερολογιακές ενδείξεις του, οδηγεί μια ακριβέστατη φάση σελήνης, η οποία απαιτεί μόνο μία διόρθωση κάθε 122 χρόνια. Το νέο μοντέλο φοράει μαύρο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα και η τιμή του είναι €42.200.

Περισσότερες πληροφορίες για την Vacheron Constantin εδώ. 

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Σ. ΠΑΛΑΤΖΙΑΝ & ΣΙΑ

 

More Stories
Η αυτοβιογραφία του Jack Heuer