Το UR-112 Aggregat της Urwerk δείχνει ένα νέο πρόσωπο του χρόνου

Η Urwerk επεκτείνει τη συλλογή της Special Project της με τις ψηφιακές οθόνες του UR-112 Aggregat.

Ένα τυπικό μοντέλο της Urwerk αποτελεί ένα μοναδικό θαύμα της σύγχρονης ωρολογοποιίας, πράγμα που σημαίνει ότι ένα μοντέλο από την συλλογή της μάρκας Special Project τους θα είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την ιστορία της εξέλιξης των ρολογιών. Η τελευταία προσθήκη στον κήπο των θαυμάτων της ανεξάρτητης Urwerk είναι το UR-112 Aggregat. Το UR-112 Aggregat εμπνεύστηκε από ένα όνειρο μιας νέας μηχανικής πρόκλησης, έτσι όπως αυτή εφαρμόστηκε πρώτη φορά στην μυθική Bugatti Atlantic και όπως τονίζει η manufacture, «η τεχνική βρίσκεται πάντα στο κέντρο της δημιουργίας μας». Η ομορφιά του UR-112 έγκειται στην πολυπλοκότητα των γραναζιών του και στην, σχεδόν μανιακή, ακρίβεια της συναρμολόγησης του. Γι’ αυτό θα μπορούσε να πει κανείς ότι το Aggregat είναι μια σύνοψη αποσταγμένης τεχνικής σε 25,5 γραμμάρια, που προσφέρει πλήρως ψηφιακές οθόνες για τον χρόνο που μετρά.

Ξεκινώντας από την ώρα και τα λεπτά, το καθένα εμφανίζεται σε τριγωνικά πρίσματα που περιστρέφονται μέσα σε διαφανείς κυλίνδρους, και εμφανίζονται ως αιωρούμενοι μηχανισμοί που μπορεί κανείς να θαυμάσει μέσα από το κρύσταλλο. Στα αριστερά, η ψηφιακή ένδειξη της ώρας. Καθένας από τους 12 αριθμούς είναι χαραγμένος πάνω στα τριγωνικά πρίσματα και στη συνέχεια γεμίζει με Super-LumiNova. Στα δεξιά, το ίδιο σύστημα εμφανίζει τα λεπτά, ελεύθερα όμως από την πίεση του ενικού, γιατί κινούνται σε άλματα των 5 λεπτών. Η λειτουργία της ένδειξης των ωρών σε άλματα, καθοδηγείται ουσιαστικά από αυτόν τον βηματισμό των λεπτών. Στο 60ο λεπτό, η δύναμη που συσσωρεύτηκε κατά τη διάρκεια αυτών των τελευταίων 3600 δευτερολέπτων απελευθερώνεται για να αλλάξει η ώρα στην επόμενη ώρα.

Ο custom αυτόματος μηχανισμός του UR-13.01 βρίσκεται μέσα στην gunmetal ανθρακί κάσα, τύπου Hunter, η οποία καλύπτεται από το προστατευτικό μαύρο κάλυμμα. Όλα φτιαγμένα από τιτάνιο με επίστρωση PVD. Πατώντας τα pushers και στις δύο πλευρές της θήκης το κάλυμμα ξεκλειδώνει και σηκώνεται, αποκαλύπτοντας την περίτεχνη απεικόνιση των ψηφιακών δευτερολέπτων. Χαραγμένοι σε μικροσκοπικούς δίσκους πυριτίου, μικροσκοπικοί αριθμοί παρελαύνουν ασταμάτητα κάτω από έναν μεγεθυντικό φακό δίπλα στην μοναδική αναλογική complication του UR-112, την ένδειξη του power reserve 48 ωρών.

Η κάσα του έχει διαστάσεις 42mm x 51mm και είναι κατασκευασμένη από μαύρο και μεταλλικό τιτάνιο με επίστρωση PVD. Περιορίζεται για μόνο 25 τυχερούς που θα θελήσουν να το φορέσουν στον καρπό τους έναντι 237.000 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Urwerk εδώ.

More Stories
Αντιμέτωπη με χρεοκοπία η HYT