Oris Aquis Date Upcycle: Τα νέα οικολογικά καταδυτικά της Oris

H Oris ανακοίνωσε ένα ζευγάρι νέων μοντέλων Aquis, τα οποία προάγουν τη δέσμευση της μάρκας στη βιωσιμότητα, χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα πλαστικά από τις θάλασσες για τη δημιουργία μοναδικών και πολύχρωμων καντράν.

Με την ονομασία Aquis Date Upcycle, η νέα έκδοση της σειράς καταδυτικών ρολογιών της Oris θα διατίθεται σε μεγέθη 41,5mm και 36,5mm εκ των οποίων και τα δύο διαθέτουν καντράν που έχουν δημιουργηθεί από πλαστικά μπουκάλια και συσκευασίες PET. Τα πλαστικά μπουκάλια PET αποτελούν ένα από τα ανακυκλώσιμα υλικά με την μεγαλύτερη ζήτηση, ωστόσο καθώς υπολογίζεται ότι 13 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού εισέρχονται στους ωκεανούς μας κάθε χρόνο, η Oris συνεργάστηκε με την Everwave (παλαιότερα γνωστή και ως Pacific Garbage Screening) για να υποστηρίξει την επίπονη διαδικασία μείωσης της επίδρασης των πλαστικών στους ωκεανούς. Ως εκ τούτου, το Oris Aquis Date Upcycle υπογραμμίζει έναν τρόπο χρήσης ανακυκλωμένου πλαστικού ώστε να δημιουργηθεί κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο.

Η Oris, μαζί με το παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών και προμηθευτών της, συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού εδώ και πολλά χρόνια.

Η διαδικασία με την οποία ανακυκλώνονται τα πλαστικά PET διασφαλίζει ότι δεν μπορεί να υπάρχουν δύο καντράν όμοια, επομένως κάθε ρολόι προσφέρει ένα μοναδικό σχέδιο και χρώμα στο καντράν του. Οπότε, αν ψάχνετε για μια εναλλακτική λύση στο τυπικό μαύρο ή μπλε καταδυτικό ρολόι, το Aquis Date Upcycle έχει μια πολύ αξιόλογη ιστορία πίσω από τα καντράν του, που κάθε άλλο παρά συνηθισμένα είναι.

Εκτός από το πολύχρωμο εφέ των καντράν, και τα δύο μεγέθη του Aquis Date Upcycle είναι ακριβώς τα ίδια με τα “μη ανακυκλωμένα” αδέρφια τους στην ίδια οικογένεια. Και τα δύο μεγέθη της κάσας είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι, διαθέτουν ταιριαστό ατσάλινο μπρασελέ, έχουν ένδειξη ημερομηνίας στο 6 και γκρι κεραμικό ένθετο προσαρμοσμένο στο πλαίσιο της στεφάνης. Είναι αδιάβροχα μέχρι τα 300 μέτρα και άρα έτοιμα για μεγάλους ωκεανούς, και τα δύο διαθέτουν κρύσταλλο από ζαφείρι μπροστά χρησιμοποιούν τον αυτόματο μηχανισμό Oris 733. Βασισμένος σε ένα Sellita SW200-1, χτυπά στα 4Hz και προσφέρει power reserve 38 ωρών.

Περισσότερες πληροφορίες για την Oris εδώ. 

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: RIST Hellas

 

More Stories
Οι έντονες γραμμές των συλλογών Maserati