H A. Lange & Söhne αναβαθμίζει το πιο όμορφο ρολόι της με ψηφιακές ενδείξεις

Η A. Lange & Söhne κυκλοφόρησε μια αναβαθμισμένη περιορισμένη έκδοση ενός Zeitwerk για να τιμήσει την 27η επέτειο από τη στιγμή που αναγεννήθηκε η θρυλική γερμανική manufacture.

Το Zeitwerk είναι ένα από τα πιο περίπλοκα και περιζήτητα μοντέλα της αγοράς. Με τον μηχανισμό των τριών δίσκων, τα νούμερα να “χοροπηδούν” με άλματα και την ώρα σε μια καθαρά ψηφιακή μορφή, το Zeitwerk κατατάσσεται ανάμεσα στα πιο προηγμένα μηχανικά ρολόγια χειρός από το 2009. Τώρα, το νέο Zeitwerk, το οποίο συνεχίζει την παράδοση της συλλογής να εμφανίζει την ώρα χρησιμοποιώντας δύο μεγαλοπρεπή παράθυρα, τοποθετείται για πρώτη φορά στο μοναδικό (και ιδιόκτητο) κράμα Honeygold 18Κ της A. Lange & Söhne.

Λαμβάνει, επίσης, την προδιαγραφή “Lumen” της μάρκας, που σημαίνει ότι είναι εφοδιασμένο με ημιδιαφανές φιμέ καντράν από κρύσταλλο ζαφειριού και μεγάλα serif φωτεινά νούμερα που αποκαλύπτουν τις ώρες και τα λεπτά, χαραγμένα πάνω σε τρεις δίσκους τα οποία δίνουν σε αυτό το μηχανικό ρολόι έναν μοναδικό χαρακτήρα. Εκτός από τους δύο δίσκους για τα λεπτά και τα δέκατα, ο τρίτος δίσκος της ώρας εκτείνεται σχεδόν σε όλη τη διάμετρο του μηχανισμού.

Όλοι οι αριθμοί είναι ίδιοι σε μέγεθος, εναλλάσσονται με ακρίβεια και φυσικά, διαβάζονται από αριστερά προς τα δεξιά. Η διαπερατή από το φως επίστρωση του καντράν επιτρέπει στους φωτεινούς αριθμούς, οι οποίοι ωστόσο δεν είναι εκτεθειμένοι στο άνοιγμα, να απορροφούν αρκετό UV φως και συνεπώς την ενέργεια φωτός που απαιτείται για να συνεχίσουν να λάμπουν στο σκοτάδι. Κατά συνέπεια, η “ψηφιακή οθόνη” του Zeitwerk παραμένει ορατή ακόμη και αμέσως μετά από κάθε εναλλαγή, από το φως στο σκοτάδι. Και τη νύχτα, οι δίσκοι των αριθμών που διακρίνονται αόριστα τη μέρα, αναδεικνύουν στο ρολόι την λαμπερή μηχανική υπεροχή του.

Η A. Lange & Söhne έχει επίσης αναπτύξει τον εντελώς καινούργιο Caliber L043.9 για το Zeitwerk, το οποίο προσφέρει πλέον power reserve 72 ωρών. Περιορισμένο σε 200 ρολόγια, το Zeitwerk Honeygold “Lumen” συνεχίζει μια παράδοση που ξεκίνησε πριν από έντεκα χρόνια, και την ξεπερνά. Η κάσα, με διάμετρο 41,9mm, είναι κατασκευασμένη από το ιδιόκτητο χρυσό κράμα της εταιρείας και είναι η πρώτη που χρησιμοποιείται αυτό το υλικό για ένα μοντέλο “Lumen”. Διάφορες προσμίξεις και μια ειδική θερμική επεξεργασία προσδίδουν στο κράμα χρυσού 18 καρατίων επιπλέον σκληρότητα και μια απαράμιλλη ζεστή λάμψη. Από το ίδιο υλικό κατασκευάζονται και οι δείκτες των δευτερολέπτων και του power reserve, καθώς και η αγκράφα, με αποτέλεσμα ο συνδυασμός του φιμέ καντράν με το σκούρο καφέ δερμάτινο λουράκι, να κάνουν την παρουσία του Zeitwerk άκρως επιβλητική και εντυπωσιακή.

Περισσότερες πληροφορίες για την A. Lange & Söhne εδώ. 

Αντιπρόσωπος: Ora Kessaris

 

More Stories
Chronos Plus 43: IWC Portofino 34 & 37