Urwerk EMC Watch: Τα αποκαλυπτήρια

H Urwerk, μετά την αναλυτική παρουσίαση του μηχανισμού της EMC, αποφάσισε να μας παρουσιάσει και το ρολόι που θα τον φορά.

Τα αρχικά EMC σημαίνουν Electro Mechanical Control, ή Ηλεκτρο-μηχανικός έλεγχος, στα ελληνικά. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μηχανικό ρολόι, το οποίο είναι εξοπλισμένο με ένα ηλεκτρονικό μηχανισμό που ρυθμίζει τη λειτουργία του. Ο χρήστης μπορεί να ρυθμίζει με ευκολία την ακρίβεια του ρολογιού του.

Αυτό που μέχρι σήμερα απαιτούσε εξειδικευμένο εξοπλισμό και ειδική γνώση, μπορεί πλέον να γίνεται από τον ίδιο τον κάτοχο του ρολογιού, με εξοπλισμό που βρίσκεται πάνω στο ρολόι. Ο μηχανισμός EMC εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις την ώρα και έχει power reserve 80 ώρες.

Η κάσα έχει οκτάγωνο σχήμα με διαστάσεις 43×51 mm, πάνω αριστερά της υπάρχει ένς δείκτης της ακρίβειας με την οποία λειτουργεί ο μηχανισμός και ακριβώς από κάτω του υπάρχει η ένδειξη του power reserve. Στα δεξιά υπάρχει ένα υποκαντράν για τα δευτερόλεπτα και από κάτω του ένα ακόμα υποκαντράν με ένδειξη των ωρών και των λεπτών. Στη δεξιά πλευρά, επίσης, υπάρχει ένας μοχλός που αναδιπλώνεται και χρησιμοποιείται ως εργαλείο διόρθωσης της ακρίβειας του ρολογιού.

H Urwerk σχεδιάζει να κατασκευάσει μόλις 55 κομμάτια από αυτό το ρολόι, με κάσα από τιτάνιο, τα οποία θα διατεθούν σε τιμή 120.000 δολαρίων περίπου.

More Stories
Πολλές οι εκδηλώσεις για την Hautlence