Maîtres du Temps Chapter Two TCR

H Maîtres du Temps είναι μια εταιρεία η οποία συνεργάζεται με ανεξάρτητους ωρολογοποιούς προκειμένου να παρουσιάσει ιδιαίτερα ρολόγια, με μεγάλη πολυπλοκότητα και περιορισμένη κυκλοφορία. Το τελευταίο της δημιούργημα είναι το Chapter Two, το οποίο φέρει και τα αρχικά TCR που σημαίνουν Triple Calendar Round. 

Η ιδέα για τη δημιουργία αυτού του ρολογιού ανήκει στους Daniel Roth και Peter Speake-Marin, δύο από τους πιο διάσημους ωρολογοποιούς. Ο μηχανισμός του έχει κατασκευαστεί από τη Vaucher Manufacture Fleurier, μία ελβετική εταιρεία που συνεργάζεται επίσης με τη Parmigiani και την Hermes. 

To στοιχείο που κεντρίζει το ενδιαφέρον σε αυτό το ρολόι δεν είναι άλλο από την τριπλή ένδειξη της ημερομηνίας, η οποία δεν  γίνεται μόνο από το παράθυρο στο 12 στο καντράν, αλλά και από δύο κυλινδρικούς δείκτες, οι οποίοι δείχνουν την ημέρα και τον μήνα στο κάτω και το πάνω μέρος της κάσας αντίστοιχα. 

Το όνομα του αυτόματου μηχανισμού είναι Caliber SHC01, έχει 332 μέρη και 32 λίθους, ενώ λειτουργεί σε συχνότητα 28.800 ταλαντώσεων την ώρα. Τo power reserve είναι 50 ώρες. H κάσα είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο βαθμού 5 ή μαύρο PVD σε διαστάσεις 56x44x15 mm, με κρύσταλλα ζαφειριού εμπρός και πίσω. Στο καντράν υπάρχουν λατινικά νούμερα με επικάλυψη Super Luminova. Το ρολόι υποστηρίζει ώρα, λεπτά, δευτερόλεπτα, ημερομηνία. 

Δεν πρόκειται να κυκλοφορήσουν περισσότερα από 50 κομμάτια σε όλο τον κόσμο, ενώ η ενδεικτική τιμή του μοναδικού αυτού ρολογιού αναμένεται να ξεπεράσει τα 69.000 δολάρια. 

More Stories
Vacheron Constantin: Το πιο πολύπλοκο ρολόι που κατασκευάστηκε ποτέ