H τεχνική υπεροχή του Diver X Skeleton της Ulysse Νardin

Αισίως στα 175 χρόνια της, η Ulysse Nardin εξελίσσει φέτος το δημοφιλές Diver X, απογυμνώνοντας το καντράν και αποκαλύπτοντας τον σκελετό του, σ’ ένα fusion ανάμεσα στο σπορ design των καταδυτικών ρολογιών της και την τεχνική υπεροχή ενός Executive Skeleton.

Για τη δημιουργία του Diver X Skeleton, οι μηχανικοί των εργαστηρίων του Le Locle χρειάστηκε να ανασχεδιάσουν τον αυτόματο Caliber UN-371, προσθέτοντας έναν ρότορα σε σχήμα «Χ». Υποστηρίζοντας ώρα, λεπτά και δευτερόλεπτα, ο μηχανισμός αποτελείται από 171 εξαρτήματα. Εκτελεί 21.600 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 23 λίθους και προσφέρει power reserve 4 ημερών, ενώ διαθέτει XL τύμπανο από πυρίτιο, υλικό από το οποίο έχουν κατασκευαστεί και τα κύρια μέρη του escapement. Μία ακόμη νέα προσθήκη είναι το καπάκι του βαρελιού από μπλε Carbonium®, ένα ελαφρύ και εξαιρετικά ανθεκτικό υλικό το οποίο χρησιμοποιείται στην αεροδιαστημική και δημιουργείται με την υποβολή ανθρακονημάτων διαμέτρου 7μm σε υψηλή πίεση και θερμοκρασία.

Χάρη σε αυτή τη διαδικασία, τα ανθρακονήματα σχηματίζουν διαφορετικά κάθε φορά μοτίβα, τα οποία ο χρήστης μπορεί να εκτιμήσει και στην καταδυτική στεφάνη του Diver X Skeleton, η οποία είναι μοναδική σε κάθε ρολόι και προστατεύει αποτελεσματικά το κρύσταλλο ζαφειριού από τα χτυπήματα. Διαμέτρου 44mm, η κάσα είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο με επικάλυψη PVD σε μπλε χρώμα, ενώ φέρει κρύσταλλο ζαφειριού μπροστά και πίσω. Στο skeleton καντράν δεσπόζει το signature «X» της Ulysse Nardin, με επικάλυψη PVD σε μπλε χρώμα, ενώ οι «μετέωρες» ενδείξεις των ωρών και οι δείκτες είναι ενισχυμένα με γενναίες δόσεις Super-LumiNova. Αδιάβροχο ως τα 200μ., το ρολόι φοράει λουράκι από rubber σε μπλε ή πορτοκαλί χρώμα, σε όμορφο συνδυασμό με τις πορτοκαλί πινελιές εκατέρωθεν της κορώνας, στη στεφάνη και στο «Χ». Διατίθεται σε limited edition 175 κομματιών.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ulysse Nardin εδώ. 

Αντιπρόσωπος: Odysseus

More Stories
H Rado δείχνει τον χειρισμό του Esenza Ceramic Touch