Tρεις μοναδικές δημιουργίες εμπλουτίζουν τη συλλογή Diva’s Dream της Bvlgari

Τρία νέα μοντέλα εμπνευσμένα από το πλούσιο φτέρωμα και τα ιριδίζοντα χρώματα της ουράς του παγωνιού εμπλουτίζουν τη συλλογή Divas’ Dream.

Δεξιοτέχνης στην Υψηλή Κοσμηματοποιία, η Bvlgari παρομοιάζει τις ντίβες της ιταλικής Dolce Vita με το περήφανο βασιλικό παγώνι. Η νέα τριλογία Divas’ Dream -Peacock Dischi, Peacock Diamonds και Peacock Tourbillon Lumière– γιορτάζει την παλέτα Bvlgari με τα έντονα χρώματα και φέρνει κοντά πολύπλοκες τεχνικές gem-setting, μαρκετερί με φτερά και επισμάλτωσης champlevé.

Φυσικά φτερά

Η ουρά του αρσενικού παγωνιού αποτελεί περισσότερο από το μισό συνολικό μήκος του πουλιού και φέρει «μάτια» που ιριδίζουν σε αποχρώσεις μπλε, πράσινου, κόκκινου και χρυσού. Το μοτίβο ενός τέτοιου ματιού κοσμεί το καντράν του Divas’ Dream Peacock Dischi, το οποίο έχει φιλοτεχνηθεί με τη χρήση μιας περίπλοκης τεχνικής μαρκετερί με φυσικά φτερά παγωνιού, η οποία χρονολογείται από την αρχαιότητα και υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής στην αναγεννησιακή Ιταλία – πριν της ξαναδώσει ζωή ο οίκος Bvlgari τη δεκαετία του 1970. Τα φτερά επιλέγονται με κριτήριο το χρώμα και την υφή και αποκτούν φυσική λάμψη με τη χρήση μιας αυθεντικής, χάλκινης μηχανής ατμού.

Στη συνέχεια κόβονται και ενώνονται σ’ ένα περίτεχνο μωσαϊκό, το οποίο συντίθεται από δύο περιστρεφόμενους δίσκους. Ο πρώτος φέρει διαμάντι κοπής round, που χρησιμεύει ως ωροδείκτης, και ο δεύτερος διαμάντι κοπής pear, το οποίο είναι ο λεπτοδείκτης του ρολογιού. Διαμέτρου 37mm, η κάσα είναι κατασκευασμένη από ροζ χρυσό και φέρει μπράτσα σε σχήμα βεντάλιας, διακοσμημένα με διαμάντια κοπής brilliant.

Divas’ Dream Peacock Dischi

Η στεφάνη φέρει μινουτιέρα από διαμάντια και μπλε ζαφείρια, όπως και ο δακτύλιος με τις ενδείξεις των ωρών ανάμεσα στους δύο περιστρεφόμενους δίσκους. Συνολικά 440 διαμάντια (3,78cts) και 25 ζαφείρια (0,98cts). Το ρολόι έρχεται σε περιορισμένη έκδοση 50 κομματιών και φοράει μπλε λουράκι από δέρμα αλιγάτορα.

Σμάλτο και διαμάντια

Ένα υπέροχο παγώνι φιλοτεχνημένο με με σμάλτο σε 14 διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου κυριαρχεί στο καντράν του Divas’ Dream Peacock Diamonds. Δεσπόζει αγέρωχο σε φόντο από mother of pearl διακοσμημένο με διαμαντένια αστέρια. Για τη χάραξη της φιγούρας του πτηνού έχει χρησιμοποιηθεί η τεχνική champlevé, σύμφωνα με την οποία η βάση από ροζ χρυσό σκαλίζεται, δημιουργώντας ένα περίγραμμα με «κελιά» σε σχήμα βεντάλιας, τα οποία συνέχεια γεμίζονται με σμάλτο. Η κάσα, διαμέτρου 37mm, και το μπρασελέ, διακοσμημένο με φτερά σε σχήμα βεντάλιας, είναι κατασκευασμένα από ροζ χρυσό 18Κ και ντυμένα με διαμάντια κοπής brilliant – 1.452 στο σύνολο (7,56cts), μετρώντας και τους λίθους που λάμπουν στο καντράν. To ρολόι λειτουργεί με τον αυτόματο Caliber BVL191 που προσφέρει power reserve 42 ωρών.

Divas’ Dream Peacock Diamonds

Περίτεχνος σκελετός

Το πιο εξελιγμένο και απαιτητικό Divas’ Dream Peacock Tourbillon Lumière διαθέτει εντυπωσιακό skeleton μηχανισμό με tourbillon, που έχει διακοσμηθεί με μαρκετερί από φυσικά φτερά παγωνιού σε σχήμα βεντάλιας και διαμάντια τοποθετημένα σύμφωνα με τη τεχνική snow-setting. To σώμα του καντράν έχει κοπεί με λέιζερ και μέρη του έχουν είτε γυαλιστεί στο χέρι είτε περαστεί με αμμοβολή προτού τοποθετηθούν φτερά και διαμάντια. Το έργο του τεχνίτη είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, καθώς χρησιμοποιούνται μόνο κομμάτια από το ιριδίζον μέρος του φτερού.

Diva’s Dream Peacock Tourbillon Lumière

Μικρά αστέρια με διαμάντι στο κέντρο τους κοσμούν το πάνω μέρος του καντράν και φαίνονται σαν να ίπτανται. Κάθε καντράν φιλοτεχνείται από έναν μόνο τεχνίτη και χρειάζεται ως και έξι εβδομάδες για να ολοκληρωθεί. Το ρολόι έχεις κάσα διαμέτρου 37mm από ροζ χρυσό 18Κ, με μπράτσα σε σχήμα βεντάλιας, και φέρει συνολικά 165 διαμάντια (1,89cts). Λειτουργεί με τον κουρδιστό στο χέρι Caliber BVL208 με power reserve 64 ωρών και tourbillon, το οποίο είναι ορατό και στις δύο όψεις του. Έρχεται σε περιορισμένη έκδοση 10 κομματιών και φοράει μπλε λουράκι από δέρμα αλιγάτορα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Bvlgari εδώ

Αντιπρόσωπος: Ora Kessaris

 

More Stories
200 χρόνια από τη γέννηση του F.A.Lange