Το ρολόι των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι

H Omega παρουσίασε το Seamaster Planet Ocean 37,5 mm Sochi 2014 Limited Edition, το οποίο, όπως μαρτυρά και το όνομά του είναι το επίσημο ρολόι της Χειμερινής Ολυμπιάδας στη Ρωσία. 

Πρόκειται για ένα μοντέλο που ταιριάζει περισσότερο στο γυναικείο χέρι, με κάσα διαμέτρου 37,5 mm από ανοξείδωτο ατσάλι και λευκή κεραμική περιστρεφόμενη στεφάνη. Στο πίσω μέρος υπάρχει το λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων Sochi 2014, συνοδευόμενο από τον αριθμό του κάθε κομματιού από τα 2014 που θα κατασκευαστούν συνολικά. Στο 10 υπάρχει μία βαλβίδα διαφυγής ηλίου. 

Το ρολόι υποστηρίζει κεντρικά ώρα,λεπτά και δευτερόλεπτα, ενώ στο 3 υπάρχει ένα παράθυρο για την ημερομηνία. Τόσο ο δείκτης των λεπτών όσο και η ένδειξη της στεφάνης στο 12 βγάζουν ένα πράσινο φως όταν φωσφορίζουν, έτσι ώστε να είναι εύκολος ο υπολογισμός του χρόνου που έχει περάσει. 

Στο εσωτερικό του ρολογιού συναντούμε τον Omega Co-Axial Calibre 8520, με balance spring από Si 14 και αντιμαγνητικές ιδιότητες και αντοχή στις πιέσεις. Το ρολόι είναι αδιάβροχο στα 600 μέτρα βάθος. 

More Stories
Mother’s Day 2023: Breeze