Το απόλυτο ρολόι για πιλότους από την Breitling

Και μόνο το όνομα του νέου μοντέλου της Breitling είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς ότι το Cockpit B50 είναι ένα κανονικό εργαλείο στο χέρι του κάθε πιλότου. 

Ο ηλεκτρονικός χρονογράφος αυτός είναι σχεδιασμένος να ακολουθεί τους πιλότους σε όλες τις αποστολές τους. Η κάσα του είναι κατασκευασμένη από ένα κράμα τιτανίου και άνθρακα για να διατηρείται ελαφριά, χωρίς να αντιμετωπίζει πρόβλημα από τις πιέσεις. 

Ο μηχανισμός του είναι ο Breitling Caliber B50, που κατασκευάζεται από την ίδια την εταιρεία και είναι SuperQuartz με ακρίβεια τουλάχιστον 10 φορές μεγαλύτερη από άλλους Quartz μηχανισμούς, με πιστοποίηση χρονομέτρου COSC. Έχει ακρίβεια 1 εκατοστού του δευτερολέπτου με συνοδευτική ψηφιακή οθόνη.

Οι λειτουργίες του είναι ουκ ολίγες: κάνει αντίστροφη μέτρηση, μετρά την ώρα πτήσης, έχει ηλεκτρονικό ταχύμετρο, δεύτερη χρονική ζώνη, ηχητικές ειδοποιήσεις, διηνεκές ημερολόγιο, ένδειξη επιπέδου φόρτισης μπαταρίας και μετρά τον χρόνο που πέρασε από την έναρξη μίας αποστολής. Άλλες πολύ ενδιαφέρουσες λειτουργίες του είναι ότι μπορεί να ανάβει αυτόματα το φως της οθόνης όταν ο κάτοχός του το περιστρέφει κατά 35 μοίρες, ενώ ως εργαλείο για το cockpit, έχει την δυνατότητα απομνημόνευσης της ώρας απογείωσης και προσγείωσης, ώστε να μπορεί κανείς να καταγράφει τα δεδομένα της πτήσης. 

Το ρολόι είναι αδιάβροχο στα 100 μέτρα και έχει περιστρεφόμενη στεφάνη σε δύο κατευθύνσεις. Η διάμετρος της κάσας του είναι 46 mm και είναι διαθέσιμο σε χρώματα volcano black, air force blue και titanium grey. Φορά λουράκι από rubber. 

More Stories
Κώστας Μεταξάς: «Οδηγώ τα πράγματα εκεί που δεν έχουν φτάσει ποτέ»