Η νέα εικονική συλλογή των Aquaracer της TAG Heuer

Με το Aquaracer Professional 300, η manufacture υπογράφει τα νέας γενιάς καταδυτικά ρολόγια της, που συνδυάζουν την αξιοπιστία με την εργονομία και την πολυτέλεια.

Κατάδυση στην κληρονομιά της κάνει η TAG Heuer, παρουσιάζοντας τη νέα γενιά Aquaracer, μια σειρά ρολογιών που έχουν φτιαχτεί για τη θάλασσα αλλά αισθάνονται πολύ άνετα και έξω από αυτή. Η συλλογή Aquaracer Professional 300 περιλαμβάνει τέσσερα ανδρικά καταδυτικά μοντέλα διαμέτρου 40mm, τρία γυναικεία μοντέλα διαμέτρου 36mm και ένα συλλεκτικό limited edition 43mm, εμπνευσμένο από ένα καταδυτικό Heuer του 1978. Πλήρως εκσυγχρονισμένα, ελαφρύτερα και λεπτότερα, είναι η επιτομή του πολυτελούς ρολογιού-εργαλείου.

Η ιστορία του Aquaracer άρχισε με το λανσάρισμα του Ref. 844, το 1978. Χαρακτηριστικά του ήταν το ασυνήθιστο καντράν με την 24ωρη κλίμακα σε κόκκινο χρώμα, οι επιβλητικές ενδείξεις των ωρών, ενισχυμένες με φωσφορίζον υλικό, και η περιστρεφόμενη καταδυτική στεφάνη με την ξεκάθαρη κλίμακα των λεπτών – απαραίτητο στοιχείο για ασφαλείς καταδύσεις. Γρήγορα, το ρολόι εκείνο διακρίθηκε ως πρότυπο αξιοπιστίας και υιοθετήθηκε από επαγγελματίες και ερασιτέχνες δύτες σε όλο τον κόσμο. Στις τέσσερις δεκαετίες που ακολούθησαν, η TAG Heuer δεν σταμάτησε να ανανεώνει το Aquaracer, αναδεικνύοντάς το σε πυλώνα των συλλογών της.

Το concept πίσω από το λανσάρισμα του Aquaracer Professional 300 ήταν σαφές: ένα ρολόι υψηλών επιδόσεων, επιβλητικό, εργονομικό και απόλυτα αναγνωρίσιμο ως ένα αυθεντικό TAG Heuer. Έξι χαρακτηριστικά στοιχεία έπρεπε να συναντηθούν ξανά, βελτιωμένα σύμφωνα με τις επιταγές της σύγχρονης ωρολογοποιίας: η περιστρεφόμενη στεφάνη μονής κατεύθυνσης, η βιδωτή κορώνα, η υψηλή στεγανότητα, ο φωσφορισμός στις απαραίτητες ενδείξεις, το κρύσταλλο ζαφειριού και το κούμπωμα ασφαλείας. Αρχίζοντας από τη δωδεκάπλευρη στεφάνη, οι σχεδιαστές της manufacture κράτησαν τη βασική φόρμα της και τη βελτίωσαν προσθέτοντας ένα ένθετο από ανθεκτικό στις γρατσουνιές κεραμικό και διαμορφώνοντας ένα οδοντωτό προφίλ που επιτρέπει το ασφαλές «πιάσιμο» και την περιστροφή απ’ όπου κι αν την κρατήσει κανείς.

Επίσης, ανασχεδίασαν το εσωτερικό οδοντωτό προφίλ της, καθιστώντας τον μηχανισμό περιστροφής πιο ευκίνητο, πιο αθόρυβο και πιο εύκολο στη χρήση. Στο κρύσταλλο ζαφειριού, τώρα, πρόσθεσαν έναν μεγεθυντικό φακό πάνω από το παράθυρο της ημερομηνίας και στο εσωτερικό του κρυστάλλου, έτσι ώστε η εξωτερική όψη του να παραμείνει λεία, ενώ συγχρόνως η ημερομηνία να διαβάζεται καθαρά ακόμη και υπό ευρύτερες γωνίες. Η συνοχή της σχεδιαστικής γλώσσας εξασφαλίστηκε με την ενσωμάτωση 8 οκτάγωνων ενδείξεων στο καντράν, αλλά και με τη δωδεκάγωνη κορώνα, που αντανακλούν τη σιλουέτα της στεφάνης. Περαιτέρω βελτιώσεις αφορούν την εμφάνιση και την αναγνωσιμότητα: ο ωροδείκτης έχει πάρει σαφές σχήμα ξίφους και έχει γίνει πιο πλατύς, ενώ ο λεπτοδείκτης έχει λεπτύνει, έτσι ώστε να υπάρχει σαφέστερη διάκριση μεταξύ των δύο υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Προς την ίδια κατεύθυνση, οι σχεδιαστές της TAG Heuer επέλεξαν πράσινη Super-LumiNova για τις ενδείξεις των ωρών και τον ωροδείκτη και μπλε Super-LumiNova για τον λεπτοδείκτη.

Όλα τα ρολόγια λειτουργούν με τον αξιόπιστο αυτόματο Caliber 5 της manufacture, ο οποίος εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα και προσφέρει power reserve 38 ωρών. Διαμέτρου 43mm (στα ανδρικά) ή 36mm (στα γυναικεία μοντέλα), οι κάσες είναι κατασκευασμένες από ατσάλι, ενώ το πίσω μέρος τους είναι διακοσμημένο με χαρακτικό που εικονίζει ένα σκάφανδρο. Συνδυάζονται με καντράν σε μπλε, μαύρο ή ασημί χρώμα. Μια ακόμη πρόταση συνδυάζει κάσα και μπρασελέ από τιτάνιο με κεραμική στεφάνη και καντράν σε πράσινο χρώμα. Όλα τα ρολόγια είναι αδιάβροχα ως τα 300μ., ενώ ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στο ενσωματωμένο μπρασελέ, που έρχεται με χρήσιμο σύστημα μικρορύθμισης, το οποίο επιτρέπει την αυξομείωση του μήκους του κατά 1,5cm.

Πλάι στη νέα σειρά Aquaracer Professional 300, η TAG Heuer παρουσιάζει το συλλεκτικό Aquaracer Professional 300 Tribute to Ref. 844, remake του καταδυτικού μοντέλου που λάνσαρε το 1978, το οποίο θα διατεθεί σε περιορισμένη έκδοση 844 κομματιών. Εξοπλισμένο και αυτό με τον αυτόματο Caliber 5, έχει κάσα διαμέτρου 43mm κατασκευασμένη από τιτάνιο και φέρει στεφάνη από μαύρο κεραμικό. Το καντράν είναι μαύρο και φέρει 24ωρη κλίμακα σε κόκκινο χρώμα, ενώ ενδείξεις και δείκτες είναι ενισχυμένοι με φωσφορίζον υλικό σε vintage μπεζ χρώμα. Δανεισμένο από το παρελθόν είναι και το διάτρητο λουράκι, με οκτάγωνες οπές, που επιτρέπει στο νερό να περνά ελεύθερα ανάμεσα στο ρολόι και τον καρπό του χρήστη.

Περισσότερες πληροφορίες για την TAG Heuer εδώ.

More Stories
Οδηγίες χρήσης και αντοχής ενός Victorinox INOX