Στο απέραντο γαλάζιο με το Aquaracer Professional 300 της TAG Heuer

Για να σηματοδοτήσει την έναρξη της νέας συλλογής Aquaracer Professional 300, η οποία παρουσιάστηκε στο Watches and Wonders Geneva 2021 και η οποία είναι τώρα διαθέσιμη στα καταστήματα λιανικής πώλησης, η TAG Heuer αποκαλύπτει ένα πρωτοφανές φωτογραφικό λεύκωμα από τα παρασκήνια της νέας διαφημιστικής της καμπάνιας.

Σε μια έκρηξη κορεσμένου μπλε που σφύζει από ενέργεια, η TAG Heuer ανεβάζει τον πήχη όταν πρόκειται για την αισθητική γύρω από την υψηλή ωρολογοποιία. Στο συναρπαστικό βίντεο του νεαρού Ελβετού σκηνοθέτη Jonas Egi, τρεις εξαιρετικοί αθλητές εξερευνούν τα όριά τους. Ο Αμερικανός Kai Lenny, ένας μακροχρόνιος πρεσβευτής της TAG Heuer. Η πρωταθλήτρια ελεύθερης κατάδυσης, βιντεογράφος και φίλη της μάρκας Julie Gautier. Ο δύτης Robin George. Στις κορυφές γιγαντιαίων κυμάτων, στο βαθύ μπλε του ωκεανού, και πετώντας στον αέρα…

Ο δύτης Robin George.

Αυτές οι σκηνές των extreme sports γυρίστηκαν στη Νίκαια της Γαλλίας, στο Ναζαρέ της Πορτογαλίας και στη Χαβάη, σχεδόν αψηφώντας τη φύση. Γιατί, όταν ξεπερνάς τα όρια του δυνατού, ο χρόνος σταματά. Ή μάλλον, επιβραδύνεται. Στην ψυχολογία, η κατάσταση ροής, ή το να βρίσκεσαι «εντός ζώνης», ορίζεται ως το τελικό επίτευγμα, μια κατάσταση ακραίας εστίασης. Είναι ένα μοναδικό συναίσθημα το να είσαι παρών στη στιγμή. Προχωρώντας πέρα από το comfort zone για να πετύχετε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας: αυτή είναι μια νέα αντίληψη για την απόδοση και μια πνευματική εμπειρία, η οποία στην εποχή μας δεν είναι αποκλειστική για τους πρωταθλητές.

Σε αυτήν την ταινία, η οποία παρουσιάζει εκ νέου το απόλυτο μοντέλο της, ένα ρολόι πραγματικό εργαλείο, η TAG Heuer επιβεβαιώνει την ατελείωτη αναζήτησή της για πρόκληση, αποτίοντας φόρο τιμής στην ψυχική δύναμη που έχουμε όλοι μέσα μας. Μια διαχρονική, καθολική δέσμευση σε ένα μήνυμα πιο ουσιαστικό από ποτέ.

Η πρωταθλήτρια ελεύθερης κατάδυσης, βιντεογράφος και φίλη της μάρκας Julie Gautier.

Η ιστορία του Aquaracer άρχισε με το λανσάρισμα του Ref. 844, το 1978. Χαρακτηριστικά του ήταν το ασυνήθιστο καντράν με την 24ωρη κλίμακα σε κόκκινο χρώμα, οι επιβλητικές ενδείξεις των ωρών, ενισχυμένες με φωσφορίζον υλικό, και η περιστρεφόμενη καταδυτική στεφάνη με την ξεκάθαρη κλίμακα των λεπτών – απαραίτητο στοιχείο για ασφαλείς καταδύσεις. Γρήγορα, το ρολόι εκείνο διακρίθηκε ως πρότυπο αξιοπιστίας και υιοθετήθηκε από επαγγελματίες και ερασιτέχνες δύτες σε όλο τον κόσμο. Στις τέσσερις δεκαετίες που ακολούθησαν, η TAG Heuer δεν σταμάτησε να ανανεώνει το Aquaracer, αναδεικνύοντάς το σε πυλώνα των συλλογών της.

Το concept πίσω από το λανσάρισμα του Aquaracer Professional 300 ήταν σαφές: ένα ρολόι υψηλών επιδόσεων, επιβλητικό, εργονομικό και απόλυτα αναγνωρίσιμο ως ένα αυθεντικό TAG Heuer. Έξι χαρακτηριστικά στοιχεία έπρεπε να συναντηθούν ξανά, βελτιωμένα σύμφωνα με τις επιταγές της σύγχρονης ωρολογοποιίας: η περιστρεφόμενη στεφάνη μονής κατεύθυνσης, η βιδωτή κορώνα, η υψηλή στεγανότητα, ο φωσφορισμός στις απαραίτητες ενδείξεις, το κρύσταλλο ζαφειριού και το κούμπωμα ασφαλείας. Αρχίζοντας από τη δωδεκάπλευρη στεφάνη, οι σχεδιαστές της manufacture κράτησαν τη βασική φόρμα της και τη βελτίωσαν προσθέτοντας ένα ένθετο από ανθεκτικό στις γρατσουνιές κεραμικό και διαμορφώνοντας ένα οδοντωτό προφίλ που επιτρέπει το ασφαλές «πιάσιμο» και την περιστροφή απ’ όπου κι αν την κρατήσει κανείς. Επίσης, ανασχεδίασαν το εσωτερικό οδοντωτό προφίλ της, καθιστώντας τον μηχανισμό περιστροφής πιο ευκίνητο, πιο αθόρυβο και πιο εύκολο στη χρήση.

Στο κρύσταλλο ζαφειριού, τώρα, πρόσθεσαν έναν μεγεθυντικό φακό πάνω από το παράθυρο της ημερομηνίας και στο εσωτερικό του κρυστάλλου, έτσι ώστε η εξωτερική όψη του να παραμείνει λεία, ενώ συγχρόνως η ημερομηνία να διαβάζεται καθαρά ακόμη και υπό ευρύτερες γωνίες. Η συνοχή της σχεδιαστικής γλώσσας εξασφαλίστηκε με την ενσωμάτωση 8 οκτάγωνων ενδείξεων στο καντράν, αλλά και με τη δωδεκάγωνη κορώνα, που αντανακλούν τη σιλουέτα της στεφάνης. Περαιτέρω βελτιώσεις αφορούν την εμφάνιση και την αναγνωσιμότητα: ο ωροδείκτης έχει πάρει σαφές σχήμα ξίφους και έχει γίνει πιο πλατύς, ενώ ο λεπτοδείκτης έχει λεπτύνει, έτσι ώστε να υπάρχει σαφέστερη διάκριση μεταξύ των δύο υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Προς την ίδια κατεύθυνση, οι σχεδιαστές της TAG Heuer επέλεξαν πράσινη Super-LumiNova για τις ενδείξεις των ωρών και τον ωροδείκτη και μπλε Super-LumiNova για τον λεπτοδείκτη.

Όλα τα ρολόγια λειτουργούν με τον αξιόπιστο αυτόματο Caliber 5 της manufacture, ο οποίος εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα και προσφέρει power reserve 38 ωρών. Διαμέτρου 43mm (στα ανδρικά) ή 36mm (στα γυναικεία μοντέλα), οι κάσες είναι κατασκευασμένες από ατσάλι, ενώ το πίσω μέρος τους είναι διακοσμημένο με χαρακτικό που εικονίζει ένα σκάφανδρο. Συνδυάζονται με καντράν σε μπλε, μαύρο ή ασημί χρώμα. Μια ακόμη πρόταση συνδυάζει κάσα και μπρασελέ από τιτάνιο με κεραμική στεφάνη και καντράν σε πράσινο χρώμα. Όλα τα ρολόγια είναι αδιάβροχα ως τα 300μ., ενώ ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στο ενσωματωμένο μπρασελέ, που έρχεται με χρήσιμο σύστημα μικρορύθμισης, το οποίο επιτρέπει την αυξομείωση του μήκους του κατά 1,5cm.

Ο Αμερικανός surfer Kai Lenny, ένας μακροχρόνιος πρεσβευτής της TAG Heuer.

Περισσότερες πληροφορίες για την TAG Heuer εδώ. 

 

More Stories
H Hublot στηρίζει το Polar Pod στην εξερεύνηση του Νότιου Ωκεανού