Η Rolex και η τέχνη της Μουσικής

Στις 13 Σεπτεμβρίου ο κορυφαίος τενόρος Jonas Kaufmann θα δώσει για πρώτη φορά ρεσιτάλ στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού με χορηγό την Rolex.

Στις 13 Σεπτεμβρίου η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας με χορηγό την Rolex. Ο Jonas Kaufmann, o «βασιλιάς των τενόρων», ο σούπερ σταρ της όπερας, ένας συγκλονιστικός ερμηνευτής με μοναδική φωνή και μια  απαράμιλλη σκηνική παρουσία έρχεται -στην απόλυτη ακμή της καριέρας του- για ένα μοναδικό ρεσιτάλ για πρώτη φορά στο Ηρώδειο, χάρη στη χορηγία της Rolex. Tη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 το ελληνικό κοινό θα καλωσορίσει τον Γερμανό τενόρο Jonas Kaufmann, για τον οποίο κάθε υπερθετικός βαθμός και κάθε αποθεωτική κριτική επιβεβαιώνονται διαρκώς επί σκηνής. Στην πρώτη του εμφάνιση στο Ηρώδειο, ο Κάουφμαν θα ερμηνεύσει με την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υπό τον μαέστρο Jochen Rieder, άριες από όπερες των Τζάκομο Πουτσίνι, Τζουζέππε Βέρντι, Ζωρζ Μπιζέ, Πιέτρο Μασκάνι, Ζυλ Μασνέ, Ουμπέρτο Τζορντάνο.

Jonas Kaufmann

O Jonas Kaufmann γεννήθηκε το 1969 από οικογένεια που ήταν λάτρεις της μουσικής, σπούδασε πρώτα μαθηματικά, αφήνοντας για αργότερα την μουσική. Η πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση έγινε το 1994 σε ηλικία 24 ετών, κάνοντας αρχικά καριέρα στην Ευρώπη. Το 2006, έγινε πλέον διάσημος με το ντεμπούτο του στην Metropolitan Opera με τον ρόλο του Αlfredo στην Τραβιάτα. Είναι Πρεσβευτής της Rolex από το 2009 και σήμερα θεωρείται από τους κορυφαίους τενόρους στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου.

Jonas Kaufmann

Εδώ και 40 χρόνια, η σχέση της Rolex με τη μουσική προάγει αδιάλειπτα την τέχνη. στηρίζοντας κορυφαίους καλλιτέχνες του μουσικού στερεώματος, όπως ο θρύλος της μουσικής Plácido Domingo, η  σοπράνο Dame Kiri Te Kanawa, η μεσόφωνος Cecilia Bartoli, η  σοπράνο Sonya Yoncheva, ο τενόρος Juan Diego Florez, ο τενόρος  Jonas Kaufmann, ο τενόρος  Rolando Villazon, ο τενόρος Benjamin Bernheim, ο Διευθυντής Ορχήστρας  Gustavo Dudamel, ο  Διευθυντής Ορχήστρας Sir Antonio Pappano, η πιανίστρια Yuja Wang, η πιανίστρια  Helene Grimaud, ο πιανίστας  Yundi, η  παίκτρια του σιτάρ Anoushka Shankar, ο τραγουδιστής Michael Bublé, και ο βαρύτονος Sir Bryn Terfel.

H Μetropolitan Opera στη Νέα Υόρκη

To πάθος, η ακρίβεια  και η παράδοση αιώνων που χαρακτηρίζουν τις ερμηνείες και τις παραστάσεις αυτών των καλλιτεχνών, με τους οποίους συνεργάζεται η Rolex, έχουν απήχηση σε λάτρεις της μουσικής σε όλο τον κόσμο. Επίσης η Rolex είναι συνεργάτης με κορυφαίους θεσμούς, διοργανώσεις  και ορχήστρες της παγκόσμιας μουσικής όπως με την όπερα Teatro alla  Scala στο Μιλάνο, την όπερα Royal Opera House στο Λονδίνο, την Metropolitan Opera στην Νέα Υόρκη, και την Φιλαρμονική της Βιέννης.

To Royal Opera House στο Λονδίνο

Η Rolex είναι χορηγός του διαγωνισμού νέων μουσικών ταλέντων Operalia που δημιούργησε ο Pladido Domingo. Ο θεσμός  Rolex Mentor and Protégé Arts Initiative δημιουργήθηκε το 2002, για να υποστηρίζει ανερχόμενους καλλιτέχνες της μουσικής, του θεάτρου, του χορού και του κινηματογράφου. Σήμερα η σχέση αυτή παραμένει δυναμική τιμώντας νέα μουσικά ταλέντα σε διάσημες σκηνές και διοργανώσεις παγκοσμίως και η Rolex συνεχίζει να προβάλλει παραστάσεις  που έχουν απήχηση σε όλες τις γενεές και να εμπλουτίζει την παγκόσμια καλλιτεχνική κληρονομιά.

To Teatro alla Scala στο Μιλάνο

Περισσότερες πληροφορίες για την Rolex εδώ.

 

 

More Stories
H συλλογή κοσμημάτων Golden Bridge της Corum