To νέο Art Special ρολόι της Swatch φέρνει την τέχνη στην καθημερινότητα

Η Swatch συνεχίζοντας την άρρηκτη σχέση της με την τέχνη παρουσιάζει το νέο Swatch Art Special ρολόι Crossing over Yellow Black Lines που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη από τις Φιλιππίνες José Santos III.

Το περιορισμένης έκδοσης ρολόι Art Special, ‘Crossing over yellow and black lines’ εξερευνά θεματικές όπως ο χρόνος, ο χώρος και η κίνηση καθώς και τον αντίκτυπό τους στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Επιπλέον, πρόκειται για το πρώτο ρολόι Art Special στο οποίο χρησιμοποιείται ΒΙΟΚΕΡΑΜΙΚΟ υλικό, το πρόσφατο επίτευγμα του brand όσον αφορά την υπευθυνότητα. Το μοναδικό μείγμα κεραμικού και βιο-πλαστικού προερχόμενο από καστορέλαιο έχει ως αποτέλεσμα ένα ανθεκτικό και ταυτόχρονα ελαφρύ υλικό που προσφέρει αντοχή στις γρατζουνιές και μια απαλή αίσθηση.

Ο José Santos III, που γεννήθηκε και ζει στις Φιλιππίνες, δημιουργεί έργα που χαρακτηρίζονται από την πλούσια και ενδιαφέρουσα υφή τους και εξερευνούν αντικείμενα της καθημερινότητας που συνήθως περνούν απαρατήρητα. Για το Art Special ρολόι, η άσφαλτος μετατρέπεται σε χρόνο στα χέρια του καλλιτέχνη. “Νιώθω ότι υπάρχει μια δυνατή θεματική σχέση με τη Swatch λόγω της σχέσης μεταξύ ανθρώπων, χρόνου, χώρου και κίνησης” εξηγεί ο José.

Το περιορισμένης έκδοσης ρολόι και η συσκευασία του αντλούν έμπνευση από την άσφαλτο, ένα κάπως τετριμμένο υλικό που μας μετακινεί από το σημείο A στο B. Οι δίχρωμοι δείκτες και το ριγέ σαν διάβαση πεζών καντράν αντανακλούν την διερευνητική προσέγγιση του José όσον αφορά στην καθημερινότητα. Παράλληλα η κατακερματισμένη εικόνα δημιουργεί μια αίσθηση κίνησης, η οποία σταματά απότομα αλλά και παιχνιδιάρικα από ένα θηλάκι με το μήνυμα ‘No parking,’ ενώ το δεύτερο θηλάκι συμβολίζει ένα οδόφραγμα.

Το μότο “Time is what you make of it” είναι ένα αξίωμα με ακόμη μεγαλύτερη σημασία τώρα που ο κόσμος ανοίγει ξανά. “Μετά τους 18 τελευταίους μήνες, πολλοί από εμάς κατάλαβαν ότι το να κινείται κανείς προς τα εμπρός δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι προοδεύει – στην πραγματικότητα, η επιβράδυνση μας βοηθά να ξεκαθαρίσουμε προς τα που θέλουμε να κινηθούμε και εάν το σημείο B ήταν εκεί όπου θέλαμε να πάμε εξαρχής” λέει ο José. Μαζί, η Swatch και ο José δημιούργησαν ένα ρολό που αιχμαλωτίζει τέλεια την διάθεση της στιγμής και βάζει την τέχνη στην καθημερινότητα των ανθρώπων.

Το ρολόι θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στα Swatch Stores και στο www.swatch.com.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece

 

More Stories
Το ρολόι της Chopard για το Only Watch 23