Swatch X Centre Pompidou

Έξι αριστουργήματα της παγκόσμιας τέχνης παίρνουν ζωή στη νέα σειρά της Swatch σε συνεργασία με το Centre Pompidou

Η Swatch εμπνέεται από τις μεγαλύτερα έργα μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης και δημιουργεί τη συλλογή Swatch X Center Pompidou. Έξι εμβληματικά αριστουργήματα, έργα των Frida Kahlo, Amedeo Modigliani, Robert Delaunay, Vassily Kandinsky και Piet Mondrian, χαρίζουν την μαγεία τους σε έξι statement ρολόγια.

Η μάρκα, σταθερή στις αρχές της, υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι θα έπρεπε να διαθέτουν περισσότερο χρόνο στις τέχνες. Από το 1985, έχει εκδώσει μια σειρά αποκλειστικών Swatch Art Special, και το 2018 πήγε στο επόμενο επίπεδο με τη σειρά Museum Journey. Μέχρι στιγμής το Rijksmuseum Amsterdam, το Εθνικό Μουσείο Thyssen-Bornemisza στη Μαδρίτη, το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (MoMA) στη Νέα York, και τώρα το Centre Pompidou έχουν ανοίξει τις πόρτες τους στη Swatch και έχουν διαθέσει τα έργα τους, ώστε να πάρουν τη μορφή ρολογιών.

Από το 1977, το Centre Pompidou αποτελεί σταυροδρόμι μεταξύ διαφορετικών μορφών τέχνης και του κοινού που το επισκέπτεται. Το εμβληματικό κτήριο του φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες συλλογές μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης της Ευρώπης, και διοργανώνει εκθέσεις, συμπόσια, φεστιβάλ, παραστάσεις, προβολές και εργαστήρια για νέους.

PORTRAIT OF DÉDIE, BY AMEDEO MODIGLIANI, THE WATCH

Το ρολόι αποτίνει φόρο τιμής στον Ιταλό καλλιτέχνη, του οποίου τα εμβληματικά πορτρέτα απεικονίζουν το πρόσωπο της πόλης του Παρισιού του 20ου αιώνα. Το λουράκι φέρει την υπογραφή του, ενώ ξεχωρίζουν οι ποπ πινελιές μεταλλικού ροζ χρώματος στο καντράν.

CAROUSEL, BY ROBERT DELAUNAY, THE WATCH

Η έμπνευση προέρχεται από την τρίτη έκδοση του δημοφιλούς πίνακα του Delaunay, που λέγεται οτι κατέστρεψε τις πρώτες δύο αμέσως αφότου τις ζωγράφισε. Ο καλλιτέχνης αποτυπώνει την κίνηση μέσα από το χρώμα, αίσθηση που η Swatch πέτυχε απόλυτα κατά την ερμηνεία του πίνακα ως ρολόι. Το καντράν χαρακτηρίζεται από την ευρηματική προσθήκη ενός παραθύρου, από το οποίο είναι ορατός κινούμενος δίσκος με διαφορετικές αποχρώσεις.

EIFFEL TOWER, BY ROBERT DELAUNAY, THE WATCH

Συνεχίζοντας με τα έργα του Delaunay, το εμβληματικό έργο τέχνης με το σύμβολο της Γαλλικής πρωτεύουσας, τον πύργο του Άιφελ, δεν θα μπορούσε να μην επιλεγεί. Ξεχωρίζουν τα έντονα χρώματα σε καντράν, λουράκι και δείκτες, πιστά στις πρωτότυπες αποχρώσεις του καλλιτέχνη: κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί και γαλάζιο.

THE FRAME, BY FRIDA KAHLO, THE WATCH

Μια από τις πιο διάσημες αυτοπροσωπογραφίες είναι αυτή της Frida Kahlo. Η εικόνα καθρεπτίζεται με απόλυτη λεπτομέρεια στο λουράκι, πάνω και κάτω από το καντράν, με τα ζωηρά, ζωντανά χρώματα του πίνακα να δίνουν ζωή στο ρολόι.

RED, BLUE AND WHITE BY PIET MONDRIAN, THE WATCH

Φόρος τιμής στον πατέρα της γεωμετρικής αφαίρεσης, η επιρροή του οποίου είναι εμφανής ακόμα και σήμερα στη μόδα και την αρχιτεκτονική. Η μάρκα έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην ακρίβεια των αποχρώσεων κατά τη μεταφορά τους σε μικρογραφία για τον καρπό.

BLUE SKY, BY VASSILY KANDINSKY, THE WATCH

H εμμονή του καλλιτέχνη με το μπλε χρώμα και τις αποχρώσεις του παίρνει ζωή εκ νέου στο ρολόι αυτό. Η Swatch φροντίζει να αποδώσει με ακρίβεια το χαρακτηριστικό βάθος και τις υφές στην τεχνική του Kandinksy.

 

Βρείτε τα Online και σε επιλεγμένα καταστήματα.

 

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece

 

More Stories
Rolex Grand Slam of Show Jumping